Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Meer thuis door Corona, woonwensen veranderen mee

  • Home
  • Nieuws
  • Meer thuis door Corona, woonwensen veranderen mee
Woonwensen veranderen door de pandemie. Zo gaan de huizenprijzen buiten de randstad in verhouding harder omhoog. Mensen zijn meer thuis door Corona, en hebben meer behoefte aan ruimte. Binnen en buiten. Er zijn een aantal manieren om aan die nieuwe woonwensen tegemoet te komen. Ook voor jou!

Meer thuis door Corona – aanpassingen aan de woning

Woonwensen veranderen door Corona. We werken ineens veel vaker thuis, en hebben daardoor een geschikte werkplek nodig. Bovendien zoeken veel mensen naar meer ruimte, zodat ze zich ook even af kunnen zonderen van anderen. Buitenruimte is ook belangrijk, al was de piek daarvoor nog hoger tijdens de lockdown. Maar de behoefte aan extra kamers voert toch wel de boventoon. Er zijn een aantal manieren om van jouw nieuwe woonwensen een realiteit te maken. 

Je bestaande huis anders indelen

Een zolder kan bijvoorbeeld verdeeld worden in twee kamers. Je kunt een dakraam of dakkapel bouwen. Of een garage kan geconverteerd worden in een atelier. Een dakkapel van vijf meter kost ongeveer € 5.000, het creëren van twee zolderkamers ongeveer hetzelfde. Wanneer je dit goed aanpakt, verhoogt het de waarde van de woning tegelijkertijd. Het kan dus een goede investering zijn, en de oplossing van je ruimtegebrek. Mits je natuurlijk de ruimte hebt. 

Verbouwen (of een stuk aanbouwen)

Heb je geen ruimte die je kunt opdelen? Dan zou je een stuk aan de woning kunnen aanbouwen. Dat kan een stenen aanbouw zijn, maar ook een serre. Met zo’n aanbouw wordt je huis vrijwel altijd meer waard. De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de afmetingen van de aanbouw. Reken voor een serre op ongeveer € 1.000 per vierkante meter, inclusief arbeidsloon. Een stenen aanbouw is duurder en komt gemiddeld op ongeveer € 2.000. Wil je een kamer van 5 bij 3 meter realiseren, dan ben je dus tussen de € 15.000 en € 30.000 kwijt.

Verhuizen om aan veranderende woonwensen tegemoet te komen

De woningmarkt gaat nog steeds erg goed, mede doordat er veel vraag is naar (nieuwe) woningen. Dat betekent dat je jouw huidige woning waarschijnlijk goed kunt verkopen. Wel is het lastiger om een nieuwe woning te vinden, vanwege de krapte op de markt. Maak – als je kiest voor verhuizen – eerst een plan van aanpak. Waar wil je heen? Hoeveel kamers heb je nodig? Hoe zit het met buitenruimte; zoek je een tuin, of is een balkon al voldoende? Wanneer je een nieuwe woning koopt, check dan ook of die woning future proof is. Er komen steeds meer regels op het gebied van energie en duurzaamheid. Daarmee kun je later voor kosten komen te staan. De moeite van het checken waard!

Meer thuis door Corona in een nieuw huis

Overweeg je een verhuizing? Dan kun je bij ons terecht voor je vragen. Wij kennen de omgeving Nijmegen, Arnhem en Overbetuwe, en weten wat je kunt verwachten bij het aan- of verkopen van een woning. Uiteraard beantwoorden we graag al je vragen. Natuurlijk hebben we een mooi aanbod van koophuizen, of kunnen we je helpen met de verkoop van je huidige woning. We houden van mensen, dus kom gerust binnen voor een kop koffie. Virtueel mag ook!

Neem direct contact op voor meer info!

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Price Range From To
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij