Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Duurzaamheidscertificering (BREEAM-NL)

Certificering

Om ervoor te zorgen dat woningen duurzamer worden en voldoen aan de nieuwe regelgeving van de overheid, zijn er duurzaamheidskeurmerken in het leven geroepen. Bij Het woonhart makelaardij willen we wonen – en daarmee woningen – toekomstbestendig maken. Daarom zijn we gecertificeerd om het BREAAM-NL keurmerk uit te reiken. Wat is het en wat kunnen we voor jou betekenen? Je leest het hier!

Wat is BREEAM-NL?

BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen en gebieden te bepalen. De methode is ontwikkeld in Engeland, maar is inmiddels wereldwijd uitgerold. Daarmee is dit keurmerk inmiddels de internationale standaard. BREEAM-NL is niet het enige duurzaamheidskeurmerk dat bestaat, maar wel het meest betrouwbare. Het helpt dat het wereldwijd bestaat, en landen daarom samen kunnen werken. Bovendien wordt dit keurmerk volledig onafhankelijk uitgegeven, en nog extra getoetst door een ‘assessor’. Voor het keurmerk wordt gekeken naar duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Dat betekent dat er niet alleen naar energiegebruik en energiebronnen wordt gekeken, maar naar maar liefst negen categorieën:

 • Management
 • Gezondheid
 • Energie
 • Transport
 • Water
 • Materialen
 • Afval
 • Landgebruik
 • Ecologie en vervuiling

Iedere categorie draagt voor een gedeelte bij aan de totaalscore. Die score wordt uitgedrukt in sterren. Maximaal zijn er vijf sterren te behalen.

BREEAM is ambitieus

Het BREEAM keurmerk in naar Nederland gehaald door Dutch Green Building Council (DGBC). Deze organisatie streeft ernaar om de gebouwde omgeving, die in Nederland verantwoordelijk is voor maar liefst 40% van de totale CO2 uitstoot, klimaatneutraal en duurzaam te maken zoals dat is afgesproken in het Klimaatakkoord van Parijs. Het streven is zelfs om dit al grotendeels voor elkaar te hebben in 2040, in plaats van in 2050 wat in het akkoord is opgenomen. Hiervoor kijken ze onder andere naar ‘utiliteitsbouw’, zoals kantoren, opslagplekken, winkels en overheidsgebouwen. Maar ook naar woningen!

Een duurzame woning is gezond

Een gebouw met een BREEAM-NL certificaat is ook een gezond gebouw. Dat betekent dat er aandacht is voor bijvoorbeeld binnenklimaat, ventilatie, licht en vluchtige organische stoffen. Dat is gezond en prettig wonen, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een beter klimaat.

Categorieën

Binnen BREEAM worden een aantal verschillende keurmerken uitgereikt, voor verschillende situaties. Dat zijn de volgende categorieën:

 • Nieuwbouw
 • In-Use (voor bestaande gebouwen)
 • Gebiedsontwikkeling
 • Infra
 • Sloop

Voor woningeigenaren of huurders (dan meestal via de verhuurder) zijn BREEAM-NL Nieuwbouw en BREEAM-NL In-Use het meest belangrijk. Deze laatste wordt binnenkort uitgerold, speciaal voor woningen.

Jouw woning een duurzaamheidskeurmerk?

Bij Het woonhart makelaardij kiezen we voor een persoonlijke aanpak. Dat merk je bijvoorbeeld wanneer je ons inschakelt als aan- of verkoopmakelaar of voor een taxatie. Omdat het belangrijk is dat de woningmarkt klaar is voor de toekomst, hebben we BREEAM-NL omarmt en zijn we als expert gecertificeerd om het keurmerk uit te geven. Niet alleen omdat het goed is voor het klimaat en milieu, maar ook voor jou. Duurzame woningen maken een prettigere leefomgeving. En het kan je ook nog geld besparen op bijvoorbeeld energiekosten. Ben je benieuwd naar het BREEAM-NL keurmerk? Neem dan eens contact met ons op!

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij