Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Verbeter je huis

Verbeter je huis

De overheid investeert steeds meer in het verduurzamen van de gebouwde sector. Dat is nodig, om aan het klimaatakkoord te voldoen. Hierbij worden ook woningeigenaren betrokken. Een initiatief om jouw woning energiezuiniger te maken, is verbeterjehuis.nl.

Duurzaamheid steeds belangrijker

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, want het gaat niet goed met ons klimaat. Ook op het gebied van woningen valt veel winst te behalen. De overheid investeert en stimuleert, en maakt tegelijkertijd regelgeving. Om inzichtelijker te maken hoe je je eigen woning energiezuiniger – en daarmee duurzamer – kunt maken, heeft de overheid het platform verbeterjehuis opgericht. Hier kun je gegevens van jouw woning invullen (helaas niet van appartementen), en je krijgt direct concrete informatie op het gebied van:

  • Gevelisolatie
  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie
  • Isolatieglas

Met de tool wordt inzichtelijk gemaakt waar je kunt verbeteren, welke bedrijven je daarvoor kunt inschakelen en er wordt een inschatting gemaakt van de kosten. Daarbij is er ook ruimte voor informatie over de overstap naar een aardgasvrij Nederland. Dit moet uiterlijk 2050 gerealiseerd worden, dus voor bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen is dit al zeer actueel.

De makelaar krijgt een rol bij duurzaamheid

In relatief korte tijd zullen we met z’n allen de uitstoot van CO2 flink moeten terugdringen. Ook bij woningen valt veel winst te behalen. De overheid zet hier dan ook op in, en wil de woningsector graag verduurzamen. Makelaars moeten hierin een centrale rol krijgen. Zij voorzien tenslotte nieuwe eigenaren van advies, en dat is een uitstekend moment om ook duurzaamheid ter sprake te brengen. Eventuele aanpassingen kunnen meteen worden opgenomen in het budget, en in veel gevallen zelfs direct de waarde van de nieuwe woning verhogen.

Het woonhart makelaardij gaat verder

Dat makelaars en taxateurs een sleutelrol spelen bij de verduurzaming van onze sector, is niets nieuws voor ons. Om die reden hebben we bij Het woonhart makelaardij al veel langer ingezet op duurzaamheid. Inmiddels zijn wij BREEAM-NL duurzaamheidsexpert. Wij gaan verder in ons advies, en kijken zelfs verder dan alleen de energietoevoer in een woning. Wij kunnen een woning certificeren op basis van een groot internationaal keurmerk – BREEAM. Zo pakken we samen met jouw duurzaamheid op, en maken we de wereld van wonen een stukje mooier.

Een warmtescan van jouw woning

Veel energie en warmte gaat verloren bij ramen, daken of ventilatie plekken. Zeker bij oude woningen kan dit een enorm verlies opleveren. Met speciale warmtecamera’s is dit helder in beeld te brengen. Je ziet direct waar jouw woning warmte – en dus energie – ‘lekt’. Wij bieden een warmtescan aan. Zo weet je precies waar de verbeterpunten zitten van je nieuwe woning.

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij