Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Jouw duurzame makelaar

Jouw duurzame makelaar

Het woonhart makelaardij heeft oog voor de toekomst, en die toekomst ligt bij duurzaamheid! Voor woningen is duurzaamheid ook ‘hot topic’, en als jouw duurzame makelaar kunnen we daarin vanaf nu een adviserende rol spelen. Mét het internationaal erkende BREEAM duurzaamheidskeurmerk.

Een duurzame makelaar

Om met zijn allen aan een goede toekomst te bouwen, is duurzaamheid een belangrijk sleutelwoord. Door te werken aan duurzaamheid werken we aan het verminderen van CO2 uitstoot, daardoor het verminderen van klimaatverandering en uiteindelijk werken we toe naar het stopzetten van fossiele brandstoffen. Voor particulieren valt er vooral een hoop winst te behalen uit je (nieuwe) woning! Als duurzame makelaar kunnen wij je hierover adviseren.

Ons keurmerk

Wanneer je bij ons, als duurzame makelaar, een woning koopt kunnen wij een duurzaamheidsrapport opstellen. Daarvoor zijn we sinds kort, als één van de eerste makelaarskantoren in Nederland, gecertificeerd bij de Stichting Dutch Green Building Council (DGBC). Hierdoor mogen we het zogenaamde BREEAM keurmerk uitdelen aan gebouwen. Dit is het meest gebruikte keurmerk in Europa om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen en te meten. Een duurzame makelaar is goed voor het milieu, maar ook voor jou!

Waar letten we op

Bij de duurzaamheid van woningen speelt het energiegebruik natuurlijk een grote rol. Het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, verdwijnt. Dat betekent dat woningen anders verwarmd moeten worden, en dat we binnenkort niet meer op gas koken. Zeker wanneer je van plan bent om een woning te bouwen of verbouwen, kun je daar nu al rekening mee houden. Daarnaast kijken we natuurlijk naar isolatie, (dubbel) glas en gebruikte materialen. We bekijken dit niet alleen voor de prijsbepaling, zoals we dat voorheen deden, maar ook met het oog op aanpassingen die nodig zijn om jouw nieuwe woning duurzaam te maken. Zo zijn we klaar voor de toekomst!

Duurzaamheid is niet duur

Het woord ‘duur’ zit dan wel in duurzaamheid, maar dat is gelukkig gewoon toeval! De overheid heeft veel subsidies beschikbaar om woningen duurzaam te maken. Bovendien bespaar je zelf uiteindelijk op energiekosten, wat normaal gesproken een flinke kostenpost is. Zeker bij een oudere woning. Ons advies gaat in op de huidige duurzaamheid status van de woning, maar natuurlijk geven we ook advies over de aanpassingen die je kunt doen om de woning te verduurzamen. Bovendien kunnen we je wijzen op eventuele subsidies. Zo weet je nog beter wat je koopt!

Advies

Onze rol als makelaar verschuift dus een beetje. Waar we eerst vooral de rol van verkoopbemiddelaar aannamen, gaan we nu naar de rol van duurzaamheidsadviseur. Maar daarbij profiteer je natuurlijk nog wel gewoon van onze kennis als makelaar en taxateur! Bij Het woonhart makelaardij geloven wij dat duurzaam wonen de toekomst heeft. Door daar op tijd op in te springen, ben jij ook klaar voor de toekomst!

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij