Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Wat levert het verduurzamen van mijn woning op?

  • Home
  • Nieuws
  • Wat levert het verduurzamen van mijn woning op?

Een nieuw huis kopen is het perfecte moment om even bij duurzaamheid stil te staan. We weten ook wel: duurzaamheid, klimaatverandering en minder CO2 uitstoot zijn niet meteen de meest sexy onderwerpen. Zeker niet terwijl je nadenkt over de nieuwe inrichting van je droomhuis. Maar wat als we je vertellen dat je hiermee flink geld kunt besparen. Als makelaar en taxateur geven we antwoord op de vraag: wat levert het verduurzamen van mijn woning op?

Wat levert het verduurzamen van mijn woning op?

Als makelaar en taxateur zijn we erbij wanneer je een woning koopt. Daarom gebruiken we dat moment graag om je te adviseren. Het is het perfecte moment om over verduurzaming na te denken. Maar het wordt vooral interessant als we kijken naar de vraag: wat levert het verduurzamen van mijn woning op? Dan maken we het concreet, en verhogen we eigenlijk direct al de waarde van jouw nieuwe huis.

Waar moet ik aan denken bij een duurzame woning

Er zijn verschillende manieren om jouw woning duurzamer te maken. Als BREEAM-NL duurzaamheidsexpert zijn wij specialist in het geven van advies. En als makelaar of taxateur kunnen we dat ook nog eens op het uitgelezen moment doen: bij de aankoop van een woning. Je kunt het verduurzamen meteen meenemen, zodat je direct een lagere energierekening hebt. Denk bijvoorbeeld aan investeren in zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen of isolatie. Hiermee dalen jouw energiekosten, maar het levert op andere vlakken ook wat op. Uiteraard is een duurzame woning een prettige, gezonde woonomgeving. Ook zal je woning direct een beter energielabel krijgen. Dat draagt bij aan de waarde van de woning. Bovendien ben je meteen klaar voor de toekomst, en hoef je deze investeringen niet later te doen, wanneer ze verplicht worden. Dat is ook interessant als je je woning voor die tijd doorverkoopt. Duurzaamheid levert aan veel kanten iets op.

 

Zien waar je energie verliest? Plan een warmtescan voor jouw woning

Hogere hypotheek om te verduurzamen

Wij helpen je bij het kopen van een huis, en kunnen je de goede richting op wijzen wanneer we het hebben over duurzaamheid. Zo vertellen we je alles over het meefinancieren in je hypotheek.  Een huis kopen valt immers samen met een huis financieren door middel van een hypotheek. Vrijwel alle hypotheekverstrekkers bieden tegenwoordig de mogelijkheid aan om binnen de hypotheek een energiebespaarbudget op te nemen, al dan niet in combinatie met een verbouwingsbudget. De regel is dat je hiermee tot maximaal 106% van de waarde van je aan te kopen woning mag lenen, in plaats van de gebruikelijke 100%. Voor die extra 6% gelden dezelfde lage rente en dezelfde looptijd. Je kunt de kosten van de investering dus over een lange periode uitsmeren, wat het verduurzamen van de aan te kopen woning enorm betaalbaar maakt. Je nieuwe woning stijgt direct in waarde, het leefcomfort neemt toe en de energiekosten nemen merkbaar af.

Onze rol als makelaar en/of taxateur

Je wilt natuurlijk meteen weten wat de mogelijkheden zijn voor je nieuwe woning. Zelf denk je misschien niet direct aan duurzaamheid, maar daar kunnen wij je op wijzen. Ook kunnen we je concrete voorbeelden geven, en zelfs een inschatting maken van wat verduurzaming jou kan opleveren. Uiteraard is dat per woning verschillend! Het is ook lastig om er zo een concreet prijskaartje aan te hangen.

En bij de verkoop van woningen is gebleken dat een woning met energielabel A gemiddeld € 12.000 meer oplevert dan een woning met energielabel D. Een goede investering dus! Als makelaar en taxateur kunnen we je wijzen op de feiten. Zo krijg je geen tegengestelde berichten, en we vertellen je zoals het is. Wij hebben niets te winnen bij de verduurzaming van jouw woning, en geven onafhankelijk advies. Gewoon, als service!

Neem direct contact met ons op voor advies!

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij