Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Lagere WOZ-waarde zelf doorgeven

Als je al bezwaar had gemaakt tegen de hoogte van de WOZ-waarde, en de gemeente je daadwerkelijk een lagere WOZ-waarde heeft doorgegeven, dan ben je nog niet klaar. De WOZ-waarde viel dit jaar flink hoger uit, en daartegen hebben veel mensen bezwaar aangetekend. Hiermee ben je nog niet klaar. Lees hier hoe je je bezwaar helemaal afrondt. 

Bezwaar tegen de WOZ-waarde doorgeven

Vergeleken met 2020 is de WOZ-waarde dit jaar maar liefst 7% hoger.  Gemiddeld stelt een gemeente voor maar liefst 5% van het aantal woningen de WOZ waarde te hoog vast.  Daarom tekenen veel mensen bezwaar aan, dit jaar zelfs extra veel mensen. Niet alleen voor huizen, maar ook voor bedrijfspanden. Wij hielpen je zelfs door gratis bezwaar aan te tekenen, namens jou. 

Gemeente bepaalt uiteindelijke WOZ-waarde

In de periode vanaf half januari tot begin maart versturen alle gemeenten in Nederland de zogenaamde WOZ-beschikkingen en aanslagen gemeentelijke belastingen. Gemeenten bepalen de waarde van onroerende zaken (WOZ-waarde) door een taxatie. Hierbij gaat de gemeente uit van het bedrag dat de onroerende zaak zou moeten opbrengen op 1 januari van het voorgaande jaar. Het is echter niet zo dat iedere woning bezocht wordt door een taxateur. Vaak wordt één woning bezocht, en die gegevens worden dan toegepast op vergelijkbare woningen. Dat gaat via een computermodel. En soms zit dat model ernaast. Daarom heb je de mogelijkheid gekregen om bezwaar aan te tekenen.

Lagere WOZ-waarde zelf doorgeven

De meeste mensen hebben inmiddels van hun gemeente gehoord of het bezwaar gegrond is, of niet. Is dat wel het geval, dan ben je nog niet klaar. Je moet namelijk zelf die lagere waarde doorgeven aan de Belastingdienst. Dat kan schriftelijk (het adres vind je op de aanslag), maar je kunt het ook doen door uw aangifte inkomstenbelasting te corrigeren en opnieuw in te dienen. Daarna zal de Belastingdienst de aanslag(en) inkomstenbelasting aanpassen en ontvangt u het te veel betaalde terug.

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Price Range From To
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij