Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Gratis bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

 • Home
 • Nieuws
 • Gratis bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Vergeleken met 2020 is de WOZ-waarde dit jaar maar liefst 7% hoger. Het komt echter behoorlijk vaak voor dat de gemeente de WOZ-waarde van jouw huis te hoog (of te laag) inschat. Dan kun je bezwaar aantekenen. En je hebt geluk, want het Woonhart Makelaardij kan voor jou gratis bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van je woning!

Gratis bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

In de periode vanaf half januari tot begin maart versturen alle gemeenten in Nederland de zogenaamde WOZ-beschikkingen en aanslagen gemeentelijke belastingen. Heb je het vermoeden dat je WOZ-waarde niet klopt? Dan kan dat nadelige gevolgen voor je hebben. Gemiddeld stelt een gemeente voor maar liefst 5% van het aantal woningen de WOZ waarde te hoog vast. Het is dan slim om daar iets tegen te doen. Onze makelaars tekenen bezwaar aan tegen de WOZ-waarde, en doen dat helemaal gratis!

Waarom bezwaar laten aantekenen?

Als makelaars en taxateurs is de woningmarkt ons speelveld. Wij kennen de huizenprijzen, en weten van elke buurt wat het asnod ongeveer is, voor verschillende typen woningen. Wij kunnen dus al snel inschatten of de WOZ- waarde afwijkt. Maar, dat toetsen we natuurlijk ook! We maken een waardebepaling van jouw woning, die we gebruiken om bezwaar te maken. Zo kunnen we de gemeente direct uitleggen wat de WOZ-waarde wél zou moeten zijn. Hier zie je hoeveel de WOZ-waarde is gestegen in jouw provincie. 

Nu gratis bezwaar laten aantekenen!

Op welke gronden kunnen we bezwaar aantekenen?

De gemeente stelt aan de hand van verschillende elementen de hoogte van de WOZ-waarde vast. Hierbij kijken ze naar prijzen van soortgelijke (recent verkochte) woningen in de buurt. De gemeente moet hierbij rekening houden met de onderlinge verschillen tussen de beschikbare verkoopcijfers en uw woning. Dat zijn verschillen zoals:

 •         inhoud
 •         perceeloppervlakte
 •         onderhoud
 •         luxe
 •         uitstraling en ligging.

Als je denkt dat de gemeente onvoldoende rekening heeft gehouden met deze elementen is dat een goed argument om bezwaar te maken voor uw woning. Uiteraard helpen wij je bij het maken van die inschatting.

 

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde bespaart veel geld

De hoogte van de WOZ-waarde bepaalt ook de hoogte van diverse belastingen:

 •         de onroerendezaakbelasting (ozb)
 •         inkomstenbelasting (eigenwoningforfait)
 •         waterschapsbelasting.

Een te hoge WOZ-waarde zorgt er dus voor dat je te veel belasting betaalt. Dat loopt al snel op tot enkele honderden euro’s per jaar.

Kom direct in actie

Je kunt bezwaar maken voor jouw woning binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Omdat we zelf al een waardebepaling uitvoeren, is het slim om zo snel mogelijk in actie te komen. Zo zijn we in elk geval op tijd met ons gratis bezwaar tegen de WOZ-waarde. En het kost je helemaal niets!

Direct in actie! Gratis bezwaar tegen de WOZ-waarde!

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij