Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Een nieuw huis in Corona tijd

De huizenmarkt gaat nog steeds als een speer, en veel mensen zijn op zoek naar een nieuwe woning. Tegelijkertijd staan woningen kort te koop. Veel mensen kopen dus een nieuw huis in Corona tijd. Maar hoe zit het met de praktische zaken? Kan het eigenlijk allemaal wel?

Een nieuw huis in Corona tijd

Prijzen stegen het afgelopen jaar met bijna 8%. Bovendien gingen de prijzen aan het einde van het jaar het hardst omhoog. Midden in de Corona tijd. Sommige deskundigen stellen dat het virus juist zorgt dat meer mensen willen verhuizen. We spenderen over het algemeen veel meer tijd thuis, en werken nu zelfs vaak vanuit huis. Dan is het lekker om wat meer ruimte te hebben, een extra kamer of een lekkere tuin. Daar wordt dan ook veel naar gezocht op het moment.

Ook verhuizen? Bekijk ons woningaanbod, o.a. in de prachtige groene Overbetuwe

De praktische kanten van een huis kopen in Corona tijd

Als makelaar hebben we natuurlijk ook al een tijdje te maken met Corona. En net als iedereen hebben we ook onze werkzaamheden wat aan moeten passen. Zo kunnen we minder bezichtigingen uitvoeren, en maar maximaal twee mensen tegelijk ontvangen. De eigenaar kan dus niet thuis blijven. We proberen daarom om alleen mensen uit te nodigen voor een bezichtiging die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de woning. Geen ‘fun’ kijkers. In kleine ruimtes wachten we buiten, en eventuele uitleg geven we dan in een grotere ruimte. Tussen bezichtigingen door zetten we zoveel mogelijk open om te ventileren. Uiteraard gaat de bezichtiging niet door wanneer iemand klachten heeft.
Ook bij de uiteindelijke inspectie gaat de makelaar alleen met de kopers naar binnen. De verkopende partij wacht buiten. 

De hypotheek en notaris

Banken laten vaak de klant bepalen of hij liever wil beeldbellen of een fysiek gesprek wil voeren. RegioBank en SNS Bank laten aan het Algemeen Dagblad weten dat hun medewerkers kleine vragen het liefst per telefoon, mail of videobellen beantwoorden. De klant is voor een hypotheekgesprek welkom op kantoor, waar de RIVM-maatregelen worden opgevolgd. Ook bij de notaris zijn in de meeste gevallen alleen de kopers aanwezig. Zij moeten namelijk persoonlijk komen ondertekenen, terwijl de verkopende partij met een volmacht kan volstaan. 

Verhuizen

Klussen is wat lastiger ten tijde van de avondklok, zeker wanneer je overdag nog moet werken. Ook mogen natuurlijk niet al te veel mensen komen helpen, en is het tijdens het klussen soms lastig om afstand te houden. Je kunt natuurlijk wel klussers inhuren die komen terwijl jij weg bent, bijvoorbeeld voor werk. Ook voor verhuizers is de 1,5 meter regel moeilijk te handhaven. Een wasmachine samen tillen gaat niet op die afstand. Daarom creëren veel verhuisbedrijven een bubbel, en hebben ze weinig contact met anderen. Ook blijven ze op afstand van jou, als nieuwe bewoner. Vaak zijn verhuis- en klusbedrijven coulant met afzeggingen bij klachten, en kun je een nieuwe planning maken. Zo beschermen we elkaar.

Nieuwe spullen

Je zult veel spullen online moeten bestellen. Voor de aanschaf van een nieuwe keuken, vloer of badkamer is het vaak mogelijk om een vertegenwoordiger thuis uit te nodigen. Zo kun je toch verder met je nieuwe woning, en ligt die sector ook niet helemaal plat. Uiteraard met afstand en eventueel mondkapjes.

Een nieuw huis in Corona tijd kan wel

Een nieuw huis kopen in Corona tijd kan dus wel. Sterker nog, het gebeurt ook heel veel! Voor sommigen is het behoefte aan meer ruimte, voor anderen een fris begin. Uiteraard kunnen we veel vragen beantwoorden, dus bel ons gerust. Hopelijk kunnen we je wat zorgen uit handen nemen! Wij hebben een persoonlijke aanpak, dus we zijn er voor jou.

Direct contact met het Woonhart

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Price Range From To
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij