Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

In Neder-Betuwe komen meer goedkopere huizen voor starters

  • Home
  • Nieuws
  • In Neder-Betuwe komen meer goedkopere huizen voor starters

Neder-Betuwe neemt het voortouw in het aanpakken van het woningtekort, vooral voor starters. Bij komende nieuwbouwprojecten zal meer ruimte komen voor goedkopere huizen, zoals startersvilla’s en rug-aan-rugwoningen. 

 

Behoefte aan goedkopere huizen

Starters en alleenstaanden hebben het al een tijdje lastig op de woningmarkt. De prijzen stijgen en overbieden is de norm geworden. In Nijmegen moet je bijvoorbeeld al € 20.000 tot € 50.000 overbieden om mee te kunnen doen. Daar is de woningnood dan ook erg hoog.  83% van de starters ondervindt tegenslagen bij de zoektocht naar een woning, zo blijkt uit het onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder ruim 200 actief zoekende starters die bijvoorbeeld al een hypotheekgesprek hebben gevoerd of een bod deden.

 

Starters stromen niet door

Er lijkt een tekort aan starterswoningen, in heel Nederland. Maar het probleem ligt wat ingewikkelder. Er is in Nederland sprake van een groot woningtekort in alle segmenten. De starters van jaren geleden, die toen een huis hebben weten te bemachtigen, kunnen hierdoor nu geen vervolgstap maken. Zij blijven daardoor een hun starterswoning bezet houden, waardoor de starters van nu niet aan de beurt komen. Het stagneert dus. 

 

In Neder-Betuwe worden goedkopere huizen gebouwd

In met name omvangrijke bouwprojecten moet extra aandacht zijn voor goedkopere woningen. Dat zijn projecten als het al gestarte Fructus in Dodewaard en het alleen nog in schetsvorm bestaande Ochten-Oost. De gemeente sprak recent met allerlei partijen (aannemers, architecten en projectontwikkelaars), maar ook met inwoners die hun wensen nog eens nadrukkelijk kenbaar konden maken.  

 

Flink wat nieuwe starterswoningen in Neder-Betuwe

Neder-Betuwe stelt in haar programma ‘Wonen voor iedereen’ nadrukkelijk dat het bouwen van woningen voor starters, senioren en mensen met lagere inkomens voorop staat. Dat programma moet begin volgend jaar nog bekrachtigd worden door de gemeenteraad.
Gedacht wordt aan zogenaamde ‘startersvilla’s’, die de indruk geven van een vrijstaand huis maar waarin vier wooneenheden zijn opgenomen. De gemeente mag de komende tien jaar in elk geval in totaal 1400 woningen bouwen.

 

Zoek je een woning?

Zoek je een woning, als starter of doorstromer? We helpen je graag. We kennen de omgeving goed en weten daarmee de ingangen op de woningmarkt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. 

Neem direct contact op voor meer info!

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Price Range From To
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij