Makelaar Nijmegen

In Nijmegen, de oudste stad van Nederland, voelt iedereen zich thuis. Van studenten tot senioren, van singles tot gezinnen: Nijmegen is een fijne leefomgeving voor alle leeftijden en soorten huishoudens. Wil je hier een woning kopen of je huis verkopen? Dan is Het Woonhart Makelaardij de aangewezen makelaar in Nijmegen. Ook voor een waardebepaling of taxatierapport door een professionele aankoopmakelaar kun je hier terecht. Maar eerst geven we je graag een voorproefje van het wervelende leven in deze mooie stad. Vind jij hier jouw ultieme woongeluk?

Jouw makelaar in Nijmegen

Bij het Woonhart kiezen we voor een persoonlijke benadering. Een huis is niet zomaar een stapel stenen, we hebben het over woongeluk. Of het nu gaat om toekomstig  woongeluk in een nieuwe woning, of mooie herinneringen wanneer je je huis in Nijmegen wilt verkopen, wij ondersteunen je! We regelen het papierwerk, onderhandelen en nemen je zorgen uit handen. Zo kan jij je richten op je nieuwe woongeluk!

Huis kopen, verkopen of taxeren

In de verschillende wijken van Nijmegen vind je een gevarieerd woningaanbod. In het centrum bepalen herenhuizen en moderne appartementen veelal het straatbeeld. Wil je een huis kopen aan de rand van het centrum of in de buitenwijken? Dan kun je kiezen uit bijvoorbeeld een rijtjeshuis, nieuwbouwhuis, twee-onder-een-kapwoning, chalet, seniorenwoning, villa of appartement. Schakel onze aankoopmakelaar in voor een analyse van de markt en het aanbod, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Verkoopmakelaar in Nijmegen

In Nederland is krapte op de woningmarkt, en dat geldt ook zeker voor de mooie stad Nijmegen. Dat wil niet zeggen dat een goede verkoopmakelaar niet enorm veel toegevoegde waarde heeft.
De ervaren makelaar van het Woonhart Makelaardij nemen je een hoop zorgen uit handen. We gaan kijken naar een slimme verkoopstrategie voor jouw woning. Wil je snel verkopen, wacht je liever op een grandioos bod of kies je voor 'bieden vanaf'? Wij kunnen je adviseren. We hebben niet alleen jarenlang ervaring als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar én taxateur, maar we kennen ook de regio goed. We weten wat populair is, waar we eventueel kleine aanpassingen kunnen doen aan de woning of aan de verkoopstrategie, zodat jij jouw huis goed verkoopt. Zonder zorgen! Want de papierwinkel, dat doen wij. Kun jij je lekker op de nieuwe woning richten.

Taxateur in Nijmegen

Nu de huizenprijzen helemaal op hol lijken te zijn geslagen, is het er niet makkelijker op geworden: de waarde bepalen van je woning.
Er zijn verschillende redenen om een erkende taxateur in de arm te nemen:

 • Om de verkoopprijs te kunnen bepalen, in het geval je een huis in Nijmegen verkoopt.
 • Je koopt een huis, en de hypotheekverstrekker wil een taxatierapport.
 • Om de herbouwwaarde van de woning te bepalen.
 • Om bezwaar te maken tegen de vastgestelde WOZ waarde.

Bij het Woonhart zijn we erkend taxateur in de regio Nijmegen en omstreken. Sommige hypotheekverstrekkers geven namelijk de voorkeur aan een taxateur uit de buurt. Het is soms zelfs een eis. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een taxatie door het Woonhart.

Huis kopen Nijmegen

De huizenmarkt is ontzettend krap, en dat betekent dat woningprijzen hoog zijn. De huizenprijs in Nijmegen is dat net zo goed. Huizen in de regio Nijmegen wisselden in het laatste kwartaal van 2020 voor een gemiddelde prijs van 350.000 euro van eigenaar. Dat is een stijging van 15%, terwijl het landelijk gemiddelde op 11,6 procent ligt, Met weinig aanbod is een huis kopen in Nijmegen niet eenvoudig. Er was per potentiële koper 1,9 huis beschikbaar, in 2015 waren dat er nog 10.

Schakel professionele hulp bij een woning kopen in Nijmegen

Het valt dus niet mee om jouw droomwoning te machtigen. Helemaal als starter. Het goede nieuws is dat je er niet alleen voor staat. Het Woonhart Makelaardij helpt jou, als aankoopmakelaar in regio Nijmegen. Wij hebben een sterk netwerk, en zijn vaak snel op de hoogte wanneer woningen op de markt komen. Bovendien kennen we de huizenprijzen. Zo kunnen we je goed adviseren, bijvoorbeeld op het gebied van bieding. In deze tijd waar overbieden de norm lijkt, kunnen we je van waardevolle informatie voorzien. Zo kunnen we samen de strategie bepalen. En heb je al een huis? Dan kunnen we dat uiteraard in no-time voor je verkopen!

Een bruisend restaurant laat zien hoe leuk wonen in Nijmegen is

Nijmegen: een historische stad

In Nijmegen is de rijke geschiedenis nog altijd op vele plaatsen zichtbaar. De stad heeft een aantal kenmerkende monumenten, gebouwen en musea die herinneren aan diverse periodes uit het verleden. In het Valkhofpark zijn bijvoorbeeld Romeinse overblijfselen gevonden. Op de Grote Markt staat een standbeeld van Mariken van Nimwegen, een hoofdfiguur uit de zestiende eeuw. Ook vind je hier De Waagh, een opvallend gebouw dat is ontworpen door Meester van Delft. Een deel van Nijmegen is tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog flink verwoest en later weer grotendeels gerestaureerd.

Highlights Nijmegen

Cultuur, romantiek, sport, gastronomie, ontspanning en een bruisend ondernemersklimaat: Nijmegen heeft het allemaal. En nog veel meer. Het voorzieningen- en activiteitenaanbod in deze stad is dus onmogelijk samen te vatten. Daarom doen we een greep uit de highlights:

 • Talloze musea
 • Stadsschouwburg en concertgebouw
 • Bibliotheek
 • Sanadome hotel & spa
 • Diverse sportverenigingen, met als boegbeelden N.E.C. Nijmegen en het ijshockeyteam
 • Gevarieerd winkelaanbod met grote ketens en kleine, unieke boetiekjes
 • Radboud Universiteit
 • Nijmeegse Vierdaagse
 • Kronenburgerpark

Ervaren makelaar Nijmegen

Er valt genoeg te kiezen in Nijmegen op woongebied. Wil je deze keuze vereenvoudigen? Zoek je een specialist die je een helder advies kan geven? Of heb je je droomhuis al gevonden en wil je dit laten taxeren? Met al je vragen op het gebied van kopen, verkopen en taxeren ben je van harte welkom bij Het Woonhart Makelaardij.

Hooglander met op de achtergrond Nijmegen

Statistieken over wonen in Nijmegen

In 2021 wonen er 177.359 mensen in Nijmegen. Vergeleken met 1995 is dat een stijging van 20%. Op dit moment zijn 43% van de woningen koopwoningen, waarvan de gemiddelde WOZ-waarde in 2020 €252.000 was. Het grootste gedeelte van de inwoners zit in de leeftijdscategorie 20-45 jaar. Als studentenstad is dat niet gek. Daarna volgt de groep 45-65 jaar, dan 15-25 jaar en vervolgens de 65+ categorie. 

 

Hoe is het om te wonen in Nijmegen?

De statistieken zijn een beetje droog, maar ze zeggen wel iets over het wonen in Nijmegen. Waar de vergrijzing op veel plekken een feit is, is Nijmegen vooralsnog een stad voor gezinnen. Ook studenten zijn een grote groep. Wellicht is dat één van de redenen dat de stad enorm levendig is, met veel gezellige restaurants en cafés, maar ook sportclubs en jonge ondernemingen. Het maakt letterlijk dat er voor elk wat wils te vinden is in Nijmegen. Met een klein fietstochtje begeef je je in een andere wereld: de natuur met wijngaarden en heuvels bij Groesbeek en de schitterende Betuwe zijn goed toeven. In elk jaargetijde.