Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Doe de woonmerkscan

Doe de woonmerkscan voor je woning

Woningen en gebouwen hebben een enorme invloed op de uitstoot van CO2. Daarom is het belangrijk dat we verduurzamen. Dat is goed voor het milieu, en goed voor jezelf. De Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) heeft daarom de woonmerkscan ontwikkeld. Lees hier wat jij hier aan hebt!

De woonmerkscan van DGBC

Je kunt voor jouw bestaande of nieuwe woning (ook nieuwbouw) de woonmerkscan gratis uitvoeren. De woonmerkscan gaat over duurzaamheid. Dat betekent dat er gekeken wordt naar de CO2 uitstoot van je woning, maar ook worden zaken als bereikbaarheid, materiaalgebruik, veiligheid en gezondheid, meegenomen in de beoordeling. Deze factoren hebben allemaal invloed op de duurzaamheid van jouw woning.

Zo geven we jouw woning een keurmerk

Online vul je vragen in over jouw woning. DGBC Woonmerk geeft een breed inzicht in de kwaliteiten van woningen en hun omgeving; voor zowel bestaande als nieuw te bouwen woningen. Het woonmerk brengt de stand van zaken van de woning in kaart door onder andere het gebruik van big data (bijvoorbeeld van gemeenten, overheid maar ook Google) en stimuleert tot noodzakelijke verduurzaming. Zo is jouw huis helemaal toekomstbestendig!

Waarom is een keurmerk nodig?

We willen allemaal prettig wonen, nu en in de toekomst. Dat betekent dat we over dingen als klimaat en milieu moeten nadenken. De energiebronnen die we gebruiken, de materialen die we kiezen voor onze woning en de ligging en veiligheid spelen daarin een rol. Het is dan ook prettig om inzicht te hebben in de stand van zaken van je woning, of dit nu je huidige of toekomstige woning is. Met de woonmerkscan doe je dit eenvoudig en snel! Verduurzamen doen we immers samen.

Hoe doet DGBC dit?

DGBC heeft met haar participanten het initiatief genomen om het Deltaplan Duurzame Renovatie voor bestaande bouw te starten. De bestaande woningvoorraad levert een grote bijdrage aan de totale CO2-emissie van gebouwen. Deze CO2-emissie kan gehalveerd worden wanneer er 300.000 woningen per jaar duurzaam gerenoveerd worden met de nu gangbare energiebesparingsmaatregelen.

Het woonhart makelaardij helpt

Heb je vragen over de duurzaamheid van je woning, of over de woonmerkscan? Neem dan gerust contact met ons op! Als duurzame makelaar helpen wij je graag.

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij