Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

4000 extra woningen in Winkelsteeg, Nijmegen

  • Home
  • Nieuws
  • 4000 extra woningen in Winkelsteeg, Nijmegen

De gemeenteraad van Nijmegen heeft deze week groen licht gegeven om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van Winkelsteeg. Hier komen maar liefst 4000 nieuwe woningen. Lees alles over dit ambitieuze project!

 

Doelen van de extra woningen in de Winkelsteeg

De nieuwe woningen die in de Winkelsteeg komen, hebben verschillende doelen. De ontwikkeling levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie om 10.000 woningen en 10.000 banen toe te voegen aan Nijmegen. De drie belangrijkste doelen van het project zijn:

  • Duurzame groei en werkgelegenheid
  • Een divers en prettig woonmilieu
  • Verbinding tussen stadsdelen

Werkgelegenheid en groei in Nijmegen

Een doel van het bouwen van deze extra woningen, is het creëren van banen. Uiteindelijk wil de gemeente Nijmegen een groei van 10.000 werkplekken realiseren. De Winkelsteeg zal hieraan een flinke bijdrage leveren met 3000 extra banen. De zogenaamde ‘Health & High sector’ zal hiervoor meer groeikansen krijgen. Daarnaast worden nieuwe banen gecreëerd, bijvoorbeeld bij dienstverleningsbedrijven, lichte maakindustrie, stadsdistributie en andere kleinschalige bedrijvigheid. De centrale ligging van Winkelsteeg is hier ideaal voor.

 

Een prettig woonmilieu in de Winkelsteeg

Er is onderzoek gedaan naar deze plek, en daaruit blijkt dat de Winkelsteeg uitermate geschikt is voor het creëren van 4000 woningen. Hierbij wordt ingezet op een grote diversiteit aan bewoners, waarmee een fijne plek ontstaat om te wonen en te werken. Met het Maas-Waalkanaal in de buurt, het Goffertpark en de prachtige landgoederen in de nabije omgeving, is er alle mogelijkheid tot recreatie. Daarnaast wordt ingezet op plaatselijke voorzieningen, zoals ontmoetingsplekken, sportschool, basisscholen en ruimte voor gezamenlijke werkplekken.

 

Verbinding tussen stadsdelen

Het Maas-Waalkanaal vormt een denkbeeldige barrière tussen Oost- en West-Nijmegen. En omdat die barrière denkbeeldig is, kan die worden verkleind. Dit wordt gedaan door deze geplande ontwikkeling in Winkelsteeg: woningen, werkplekken en voorzieningen. Winkelsteeg wordt dooraderd met nieuwe routes, die lopen van het Goffertpark naar het Maas-Waalkanaal. Dit zorgt voor meer groen en een betere verbinding met de omliggende gebieden zoals de Goffert, Hatert, Neerbosch-Oost en het Maas-Waalkanaal. 

 

De Winkelsteeg is nodig

Aangezien Nijmegen in de top 3 van steden met het grootste woningtekort staat, is een aanwas van nieuwe woningen hard nodig. Wil je meer weten over dit project, nieuwbouw in Nijmegen of ben je nu al op zoek naar een woning in Nijmegen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Als makelaar in Nijmegen kennen we de woningmarkt en kunnen we jou helpen aan woongeluk!

 

Neem direct contact op met jouw makelaar in Nijmegen

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij