Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Woonmaand oktober: Maak je huis klaar voor de herfst

  • Home
  • Nieuws
  • Woonmaand oktober: Maak je huis klaar voor de herfst

De zomer zit erop! Dat geeft niets, want de herfst is hartstikke gezellig. Helemaal als we ons huis extra sfeervol maken. Met deze tips maak je je huis klaar voor de herfst. Heb je je huis al in de verkoop? Dan voelen potentiële kopers zich helemaal direct thuis.

 

Maak je huis klaar voor de herfst

De dagen worden korter, het regent vaker en het wordt kouder. Maar het is ook weer gezellig om weer lekker binnen te zitten, op de bank onder een dekentje met je favoriete film of Netflix serie. En dat is extra leuk als je huis gezellig is. Daarom wordt oktober ook wel woonmaand genoemd. Het is de tijd om op te ruimen, eventueel meubels te verschuiven en jouw woning winterklaar te maken. Of misschien wel verkoopklaar! En uiteraard hebben we daar tips voor!

 

Maak je huis gezellig met kaarsen

Oké, een open haard is nog beter, maar die heeft niet iedereen. Al hebben we mooie woningen in de aanbieding die dat wel hebben, mocht je toch aan verhuizen denken. Kaarsen kunnen eigenlijk hetzelfde effect bereiken. Het zachte licht maakt het direct gezellig. En met een lekkere geurkaars ruikt het nog lekker ook. Kun je de appeltaart bakken bij de bezichtiging achterwege laten.

 

Kies herfstkleuren

Vervang de zomerse decoraties door meer winterse decoraties in typische herfstkleuren. Zomerse kleuren en tropische prints zijn te gek, maar vooral in de zomer. In de herfst maken ze je eerder nostalgisch. En herfstkleuren zijn natuurlijk hartstikke mooi! Hou het bij decoraties om het gemakkelijk te houden. Hoewel, een muur is natuurlijk ook binnen een paar uur overgeverfd… Hou het wel neutraal, om mogelijke kopers niet af te schrikken.

 

Maak je huis klaar voor de herfst met kussens en plaids

Kussen en plaids bieden warmte. Voor je eigen voeten, maar ook qua sfeer. Door ze te groeperen wordt het niet rommelig, maar wel gezellig. Kies kleuren in dezelfde tint, om het een geheel te maken. Dus zowel de kussens als de plaids. Bij voorkeur een kleur die elders in de ruimte terugkomt.

 

Een vloerkleed geeft ook sfeer

Een tijdje waren ze ouderwets: vloerkleden. Gelukkig is dat niet meer zo, want het is lekker zacht aan je voeten en een vloerkleed houdt de warmte goed vast. Grafische printen doen het goed, en kunnen een ruimte optisch groter laten lijken. Mits ze slim worden ingezet, natuurlijk. 

 

Bezichtiging in je woning: gezellig en opgeruimd

Staat je woning te koop, en worden er foto’s gemaakt of komen er potentiële kopers bezichtigen? Natuurlijk leef je in de herfst meer binnen, dus het wordt sneller rommelig. Maar ruim goed op, in elk geval alles uit het zicht. Geen rondslingerende tijdschriften, speelgoed of laptops. Hang jassen op. Zet schoenen in de schoenenkast. Zo hou je het overzichtelijk voor de kijkers.

 

Maak je huis klaar voor de herfst met het Woonhart

Nog vragen over bezichtigen, het verkopen van een woning of andere tips nodig? Neem gewoon contact met ons op! Vinden wij ook gezellig. Wil jij verhuizen, bijvoorbeeld naar Nijmegen? Dan zijn wij de perfecte makelaar voor jou!

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij