Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Wat is stille verkoop?

En wanneer is stille verkoop een goed idee?

Wanneer je niet zit te wachten op honderden pottenkijkers kan stille verkoop een goed idee zijn. Zeker in deze tijd van woningschaarste kun je het verkoopproces wat rustiger houden. Wat is het precies, en wanneer is stille verkoop een goed idee voor jou?

Stille verkoop – wat is dat precies?

Stille verkoop komt voor in alle segmenten. Het heeft de reputatie vooral ingezet te worden voor dure woningen, maar dat is niet helemaal juist. Stille verkoop betekent dat de woning niet actief wordt aangeboden. Er staat geen bord in de tuin, en vaak staat de woning niet op Funda. Sommige makelaars hebben simpelweg een extra pagina voor woningen die niet openbaar in de verkoop staan. In andere gevallen wordt er helemaal geen adres of foto geplaatst, of moet je eerst een speciale code opvragen om vastgoed te kunnen bekijken. Soms moeten potentiële kopers zelfs een geheimhoudingsverklaring tekenen om het stille verkoop aanbod te kunnen inzien.

Waarom zou je kiezen voor stille verkoop?

Omdat de markt momenteel krap is, kan het zomaar zijn dat je heel veel animo hebt wanneer je je woning te koop zet. Dat is natuurlijk fijn, want het geeft jou als verkoper een fijne onderhandelingspositie. Maar het betekent ook dat je meer tijd kwijt bent aan bezichtigingen en eventueel onderhandelingen. Je moet iedere keer je woning uit, terwijl je misschien wel thuis werkt. Om dit enthousiasme wat in te dammen, kiezen sommige verkopers voor stille verkoop. Hiermee is het aantal potentiële kopers al meteen teruggeschroefd. Bovendien zijn kijkers ook vaak echt geïnteresseerd. 

Geen haast met de verkoop

Er zijn ook mensen die hun woning aanbieden in stille verkoop omdat ze geen haast hebben met de verkoop. Zij willen misschien zien wat de potentiële verkoopprijs van de woning zou zijn. Wanneer je weet dat je ooit wel wil verhuizen, maar het maakt niet zoveel uit wanneer, dan is de stille verkoop een manier om de markt en interesse af te tasten. En je kunt wachten op een bod dat te goed is om te laten lopen. 

Prijsverschil

In deze markt is er weinig verschil in verkoopprijzen tussen woningen in de stille verkoop, en woningen die openbaar te koop staan. Overbieden komt veel voor, en als koper is er weinig ruimte voor onderhandeling. Zeker voor kopers in de stille verkoop, omdat die zich toch al in een ietwat speciale, bevoorrechtte positie bevinden. 

Meer weten over de beste verkoopstrategie voor jouw woning

Woningen verkopen zit in ons bloed. Wij kijken verder dan alleen de transactie die gepaard gaat met de verkoop. Een woning kopen of verkopen is veel meer dan dat, het gaat om gevoel. Niet voor niets worden we met een 9,1 beoordeeld op Funda! Onze makelaars kennen de regio en de woningmarkt op hun duimpje. Daarom kunnen we je goed adviseren over de beste verkoopstrategie. En dus ook of stille verkoop voor jou gunstig is. 

 

Neem direct contact met ons op!

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij