Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Taxatie wordt duurder (maar ook uitgebreider)

  • Home
  • Nieuws
  • Taxatie wordt duurder (maar ook uitgebreider)

Vanaf 1 oktober stijgen de prijzen van een taxatie. Vanaf dan moet een taxatierapport aan nieuwe eisen voldoen. Een taxatie wordt duurder, maar ook uitgebreider.

 

Een taxatie wordt duurder

De nieuwe eisen stellen vooral dat een taxatierapport uitgebreider moet. Hierdoor is de taxateur meer tijd kwijt, en dat kost geld. Deze vernieuwing stond al in de planning voor 1 juli van dit jaar, maar dit is naar achteren geschoven. Vanaf 1 oktober moeten we er echt aan geloven: een taxatie wordt duurder.

 

Nieuwe eisen taxatie

Volgens de nieuwe Europese eisen moeten taxateurs beter kijken naar de bouwkundige staat van je nieuwe woning. Zo kan de taxateur je sneller doorsturen naar een bouwkundig expert. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de objectiviteit en integriteit van de taxateur. De taxateur mag bijvoorbeeld niet de verkopend makelaar zijn, of bij hetzelfde makelaarskantoor werken. Ook wordt er in het rapport beter gekeken naar de energieprestatie van de woning. Zo komt u bijvoorbeeld ook te weten wat u aan investeringen moet doen om het huis de komende jaren te verduurzamen. En dat is wel zo fijn om te weten voordat u een huis koopt.

 

Waarde van de woning wordt ook vermeld in het taxatierapport

Ook is de taxateur verplicht om altijd de reële waarde van de woning op te schrijven. Ook als je veel meer voor je huis betaalt, omdat je bijvoorbeeld moet overbieden. Een taxatierapport is daarmee een eerlijke weergave van de werkelijkheid. Maar dat wisten we bij het Woonhart natuurlijk al lang!

 

Taxatierapport nodig voor de hypotheek

Een taxatierapport is nodig om een hypotheek af te sluiten. En ook om deze over te sluiten, trouwens. Eerder voldeed een online taxatie in de meeste gevallen, maar dat is niet meer het geval. Nu komt een taxateur zelf langs om de woning te beoordelen, in plaats van een computermodel. Dat is natuurlijk duurder. Maar het heeft ook voordelen, want je hebt een veel nauwkeuriger rapport in handen, waardoor je financieel beter weet waar je aan toe bent. Uiteindelijk bespaar je daarmee misschien juist geld!

 

Wij verzorgen je taxatie

Al jaren verzorgen wij taxaties in de omgeving Overbetuwe, Arnhem en Nijmegen. Uiteraard alleen met gediplomeerde taxateurs, bij wie de integriteit al in de genen zit. Want een huis is meer dan een stapel stenen, en dat begrijpen wij maar al te goed. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een taxatie – die uiteraard aan alle Europese regels voldoet.

Neem direct contact op voor een offerte

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij