Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Onze eigen Hans in het nieuws over bieden-vanaf prijs

  • Home
  • Nieuws
  • Onze eigen Hans in het nieuws over bieden-vanaf prijs

In het tijdschrift ‘Vastgoed Digitaal’ worden regelmatig deskundigen in het vastgoed geïnterviewd. Dit keer was dat onze eigen Hans. De stelling was: ‘Een woning met een bieden-vanaf-prijs levert meer op’.

Wat is een bieden-vanaf prijs?

Bij een ‘bieden-vanaf prijs‘ staat jouw woning te koop voor de prijs die je minimaal voor je huis wilt hebben. Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen vanaf dit bedrag. Het doel is dat er zo een soort concurrentiestrijd ontstaat tussen potentiële kopers en zij tegen elkaar gaan opbieden. Je kunt, in overleg met de verkoopmakelaar, bijvoorbeeld werken met een inschrijvingsprocedure. Zo kunnen alle geïnteresseerden vóór een bepaalde datum hun bod uitbrengen, waarna het beste bod wordt gekozen. Vaak heeft gunning daar ook invloed op.

Bieden-vanaf als strategie

Een slimme strategie dus, om een zo hoog mogelijke prijs voor je huis te krijgen. Je snapt al; zo eenvoudig is het niet. Anders werd de stelling ook niet aan een panel van deskundigen voorgelegd. Alle vier de makelaars waren het eigenlijk met de stelling oneens. Zo ook onze Hans. Dit is wat hij erover zei, het hele artikel lees je hier:

De markt bepaalt de prijs

Ook de andere makelaars – Rogier Kroese van Ooms Makelaars in Rotterdam, Mireille van de Wilt van De Wekker Wonen in Alphen aan den Rijn en Rixt Westra van Woonaccent in Almere – geloven niet dat je met een bieden-vanaf strategie per se een hogere prijs voor de woning krijgt. De schaarste op de woningmarkt drijft vooral de prijzen op. Verder hebben de presentatie van de woning en de prijsklasse – en daarmee de doelgroep – invloed. Ook zijn de deskundigen het erover eens dat het voor starters steeds lastiger wordt om een woning te kopen, vooral wanneer er geen of weinig eigen geld is. 

Laat je adviseren door jouw makelaar

Als makelaar adviseren we jou over de beste verkoop strategie. Voor sommige woningen kan een bieden-vanaf prijs uitstekend werken. In andere gevallen raden we het juist af. Met jarenlange ervaring én kennis van de woningmarkt in de omgeving, zijn we uitstekend in staat om je te adviseren. Maak daar gebruik van!

 

Neem direct contact met ons op!

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij