Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Bieden vanaf: een goede manier om je huis te verkopen?

 • Home
 • Nieuws
 • Bieden vanaf: een goede manier om je huis te verkopen?

Stel, je gaat je huis verkopen. Je hebt wat vergelijkend onderzoek gedaan naar huizen in de buurt en je weet wat de staat van onderhoud is. Al voordat de makelaar langskomt, heb je een bepaald bedrag in gedachten. Dan heb je de mogelijk om te kiezen voor de strategie van een  bieden vanaf-prijs. Op het internet lees je dat dit een goede strategie is. Bij het Woonhart hebben we een andere mening, en geloven we dat er betere verkoopstrategieën zijn dat bieden vanaf. We nemen je mee in onze gedachtegang.

Bieden vanaf: wat houdt het in?

Kies je voor bieden vanaf? Dan staat jouw woning te koop voor de prijs die je minimaal voor je huis wilt hebben. Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen vanaf dit bedrag. Het doel is dat er zo een soort concurrentiestrijd ontstaat tussen potentiële kopers en zij tegen elkaar gaan opbieden. Je kunt, in overleg met de verkoopmakelaar, bijvoorbeeld werken met een inschrijvingsprocedure. Zo kunnen alle geïnteresseerden vóór een bepaalde datum hun bod uitbrengen, waarna het beste bod wordt gekozen.

Verschil met vraagprijs

Dit is een wezenlijk andere aanpak dan het hanteren van een vraagprijs. Wanneer je een vraagprijs van bijvoorbeeld € 300.000 hebt, zijn veel kopers geneigd om daaronder te bieden. De verkoper hoopt juist zo dicht mogelijk bij de vraagprijs uit te komen. Tenminste, dat was altijd zo. Door de schaarste op de woonmarkt is overbieden de norm geworden. Een vraagprijs komt nog steeds het meeste voor, en is naar onze mening ook het meest eerlijk en betrouwbaar.

Vraag nu een offerte op

Voordelen bieden vanaf

Werken met een minimumprijs heeft diverse voordelen.

 • Als je huis populair is, maak je kans op een hogere verkoopopbrengst met een bieden vanaf-prijs. Potentiële kopers bieden namelijk hoger doordat de woning gewild is en er dus kapers op de kust zijn.
 • De woning kan sneller verkocht zijn doordat je in één keer verschillende biedingen krijgt. De kans dat er een goed bod tussen zit, is aannemelijk.
 • Het huis komt tevoorschijn in meer zoekresultaten doordat je een lagere prijs hanteert. Hierdoor vergroot je de kans op bezichtigingen en biedingen.
 • Je loopt geen risico als verkoper. Je hoeft namelijk niet akkoord te gaan met een bieding, je bepaalt zelf welke bieding je accepteert.

Nadelen minimumprijs

Uiteraard zijn er ook nadelen.

 • De potentiële koper weet direct wat de verkoper voor het huis wil hebben. Sommige kopers zien dan ook geen reden om daar ver boven te bieden.
 • Als er weinig reacties op het huis komen, kun je niet meer met de prijs omhoog. Die is namelijk openbaar op Funda.
 • De woning verschijnt ook in de zoekresultaten van mensen die jouw prijs als maximum hebben ingesteld. Zij bieden dus waarschijnlijk niet veel hoger dan dit bedrag.
 • Je zet potentiële kopers buitenspel, doordat de prijs hoger uitkomt dan de financierbare waarde van de woning

Waarom bieden vanaf volgens ons niet de voorkeur heeft

Bij Het Woonhart staan we voor een persoonlijke aanpak, die eerlijk en transparant is. Bieden vanaf past daar niet altijd in. De bedoeling is om de prijs op te drijven, terwijl er enorme schaarste op de markt is. Woningprijzen worden bepaald door vraag en aanbod. Op dit moment is er meer vraag dan aanbod, en dus zijn de prijzen hoog. Daarnaast is de rente nog steeds laag, dat helpt ook. Door de hoge huizenprijzen krijgen veel starters geen kans meer. Woningen worden voor woekerprijzen verkocht of verhuurd, en zonder eigen geld wordt het al lastig om te kopen. Dat is jammer. Bieden vanaf past bij een hebberige strategie, terwijl woongeluk ook met de gunfactor te maken heeft. Daar richten wij ons veel liever op!

Huis kopen

Als je een huis gaat kopen, zeker wanneer er een minimumprijs gevraagd wordt, is het verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Bij bieden vanaf gaat het verkoopproces vaak snel en moet je direct schakelen. Een goede aankoopmakelaar adviseert je hierin en voorkomt dat je in het heetst van de strijd bijvoorbeeld een te hoog of te laag bod uitbrengt.

Jouw woning verkopen?

Ben je van plan om jouw woning te verkopen? En twijfel je over de juiste verkoopstrategie of heb je een andere vraag? De makelaars van Het Woonhart Makelaardij staan voor je klaar. Neem contact op via 0488-481566 of info@hetwoonhart.nl voor een waardebepaling, taxatie of vrijblijvend advies.

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Price Range From To
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij