Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Verbouwen of verhuizen?

Stel, je hebt een woning, maar die is niet meer helemaal naar je zin. Misschien heb je te weinig ruimte, of past de indeling niet meer bij je huidige levensstijl. Dan rijst de vraag: verbouwen of verhuizen? Ze zouden er eigenlijk een televisieprogramma van moeten maken. O, wacht…

Verbouwen of verhuizen – weeg het goed af

Je spendeert veel tijd in jouw woning. Hierdoor kom je er misschien achter dat je huis zo gek nog niet is en dat je met een paar aanpassingen jouw droomhuis realiseert. Of je wordt gillend gek in je huis en wil zo snel mogelijk naar een andere woning verhuizen. Deze periode waarin we veel binnenshuis zijn, geeft in ieder geval genoeg stof tot nadenken. Zijn de eigenschappen van het huis die niet meer bij jou passen op te lossen. Met andere woorden: kún je het verbouwen. Of is het een pleister op de wonde? 

Verbouwen

Verbouwen heeft zeker voordelen. Zo kan je huis dankzij de verbouwing meer waard worden. Hiervan kun je profiteren als je je huis op een gegeven moment verkoopt. Dankzij een verbouwing hoef je je vertrouwde buurt niet te verlaten, maar kun je wel je woongeluk verhogen. Als je ervoor kiest om je huis te verduurzamen, is de kans groot je woning meer waard wordt én dat de energierekening op de lange termijn daalt. Soms is het mogelijk om een subsidie of lening voor energiebesparende maatregelen aan te vragen. Hoe duur een verbouwing uiteindelijk is, is natuurlijk heel erg afhankelijk van wat je doet. Een grote aanbouw is duurder dan een muur weghalen. Let overigens wel op de regelgeving. Soms moet je een vergunning aanvragen om te verbouwen, vooral als het aanzicht van de woning anders wordt. En je zit natuurlijk even in de troep, tenzij je een alternatief onderkomen hebt. Maar je hebt je oude huis, in een nieuw jasje. Helemaal naar je eigen zin.

Verhuizen

Verhuizen is een grotere ingreep op je dagelijks leven. Afhankelijk van de afstand van je nieuwe tot je oude huis, kan er veel veranderen. Nieuwe buren, een andere supermarkt en een andere route naar het werk. In de meeste gevallen heeft verhuizen ook meer impact op jouw financiële situatie. De huizenmarkt gaat hartstikke goed, dus de kans is groot dat jij je woning goed kunt verkopen. Maar het betekent ook dat je waarschijnlijk een flinke prijs voor je nieuwe woning moet neertellen, en dat er wellicht andere geïnteresseerden zijn. Daarnaast heb je bij verhuizen bijkomende kosten: kosten koper, wellicht een aankoopmakelaar, verhuizers en bijvoorbeeld de bekleding van je huis. Maar je kunt wel een huis zoeken dat past bij jouw woonwensen, nu en in de toekomst. En een frisse start is ook wel weer lekker!

Wat wordt het, verkopen of verbouwen?

De keuze over verbouwen of verhuizen is natuurlijk geheel aan jou. We raden je aan om een lijstje te maken met plussen en minnen. Hoe ver staat je huidige huis af van je woonwensen? En wat verwacht je van de toekomst? Kan het huis ‘meegroeien’? De woningmarkt is nog steeds sterk, maar er gaan stemmen op die verwachten dat de prijzen van huizen dit jaar wat zullen zakken. Dus nu is een goede tijd om te verkopen. Hoe dan ook, wij helpen je graag! Wij kennen de markt in Overbetuwe en omgeving als onze broekzak. Wij kunnen jouw huis verkopen met de beste verkoopstrategie, en de beste prijs binnenslepen. En we zoeken meteen jouw nieuwe droomhuis!

Verhuizen? Wij helpen jou!

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij