Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Kecheng! De huizenmarkt gaat nog steeds goed: overwaarde op veel woningen

  • Home
  • Nieuws
  • Kecheng! De huizenmarkt gaat nog steeds goed: overwaarde op veel woningen

De Corona crisis leek begin dit jaar roet in het eten te gooien voor de huizenmarkt, maar aan het einde van dit veelbewogen jaar kunnen we stellen dat dit reuze meevalt. Sterker nog, veel woningen hebben overwaarde. En flink ook!

Huizenmarkt stabiel, overwaarde op veel woningen

Wanneer je je huis al een aantal jaren heb, heb je dikke kans dat er overwaarde op de woning zit. Overwaarde houdt in dat de verkoopprijs van een woning hoger is dan de resterende hypotheek. Meer dan 85% van alle woningen in Nederland heeft momenteel overwaarde. Ruim een derde van alle woningen heeft zelfs overwaarde van meer dan een ton! Dat is nogal wat. Tijd om je woning te verkopen en te cashen?

Investeer je overwaarde, bekijk ons woningaanbod!

De woningmarkt en Corona

Eerder las je hier al dat de woningmarkt niet zoveel last heeft van de Corona crisis. Wensen veranderen wel, en er wordt veel gezocht naar woningen met buitenruimte. Ook worden huizen buiten de randstad populairder. Dit jaar werden huizen gemiddeld 11% duurder, en het peil stijgt nog steeds. Ook voor volgend jaar wordt nog een stijging verwacht (al gaan er ook stemmen op die het tegendeel beweren). De beurzen stijgen in elk geval alweer, en het zou goed kunnen dat de huizenmarkt volgt.

Wat kun je met die overwaarde op je woning?

Overwaarde betekent dat je woning wellicht (veel) meer waard is dan de hypotheek die op de woning zit. Zeker wanneer je die al voor een deel afbetaald hebt. Je kunt verschillende dingen met die overwaarde doen. Je kunt bijvoorbeeld een verbouwing financieren, om je woning nog leuker te maken én nog verder in waarde te doen stijgen. Of je kunt je woning verkopen en met het extra geld een nieuwe, grotere of mooiere woning kopen. In dat geval kunnen wij je zeker helpen. 

Wat als de huizenmarkt niet meer verder stijgt?

Momenteel zijn woningen in verhouding helemaal niet zo duur. Natuurlijk zijn de prijzen de afgelopen jaren flink gestegen, maar de lonen zijn dat ook. In verhouding is wonen zelfs iets voordeliger geworden ten opzichte van 2013. Natuurlijk weten we nog niet zeker of de Corona crisis lang aanhoudt, en of dat alsnog gevolgen zal hebben voor de huizenmarkt. Zou de woningmarkt wel instorten, dan kunnen de kosten voor huiseigenaren oplopen. Sommige economen voorspellen wel een kleine daling voor volgend jaar, anderen voorzien verdere stijging. Er lijkt vooralsnog geen sprake van het ‘instorten’ van de markt. Een goed moment om je overwaarde te investeren in een nieuwe woning dus! 

Neem direct contact met ons op!

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij