Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Wat kan je verwachten bij de overdracht van een woning?

  • Home
  • Nieuws
  • Wat kan je verwachten bij de overdracht van een woning?

Bij de overdracht van een woning zijn er verschillende zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Hieronder geven wij een overzicht van de belangrijkste stappen die  voor en tijdens de overdracht van een woning plaatsvinden:

Stappen voor de overdracht kan plaatsvinden:

  1. Het opstellen van de koopovereenkomst: Voordat de overdracht van de woning plaatsvindt, wordt er een koopovereenkomst opgesteld. In deze overeenkomst staan de afspraken tussen de koper en de verkoper op een rij. Zoals de koopsom, eventuele voorwaarden en de leveringstermijn.
  2. De koopovereenkomst laten controleren: Voordat de koopovereenkomst ondertekend wordt, kan het verstandig zijn om deze te laten controleren door een hypotheekadviseur. Zij kunnen je adviseren over de voor- en nadelen van de overeenkomst en eventuele aanvullingen of wijzigingen aandragen.
  3. De aanbetaling doen: Na ondertekening van de koopovereenkomst betaalt de koper een aanbetaling aan de verkoper. Dit bedrag wordt afgetrokken van de koopsom die betaald moet worden bij de overdracht van de woning.
  4. De financiering regelen:  De koper moet ervoor zorgen dat hij de koopsom kan betalen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een hypotheek of een lening

Stappen tijdens de overdracht:

  1. De overdracht: Tijdens de overdracht wordt de woning officieel overgedragen van de verkoper aan de koper. Hierbij wordt de koopsom betaald en worden de sleutels van de woning overgedragen. Ook wordt de akte van levering getekend en wordt de woning op naam van de koper gezet.
  2. De verzekering afsluiten:  Het is verstandig om een verzekering af te sluiten voor de woning. Zo ben je verzekerd voor eventuele schade of verlies.
  3. Het is belangrijk om te onthouden dat de overdracht van een woning vaak een ingewikkeld proces is met veel afspraken en formaliteiten. Het is daarom aan te raden om professioneel advies in te winnen. Bijvoorbeeld van een hypotheekadviseur of notaris, om ervoor te zorgen dat alles op een goede manier geregeld wordt.

Ook uw woning verkopen? Lees ook: Hoe kies je een makelaar voor de verkoop van je woning?

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Price Range From To
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij