Nieuwbouwproject de Historische Tuin ligt tussen de boomgaarden, op loopafstand van het dichtbegroeide Fort Beneden Lent en op fietsafstand van de binnenstad van Nijmegen. Er komt een grote veelzijdigheid aan woningen, voor verschillende doelgroepen. Zo komen er statige drie- en vierlaagse woningen langs de rand van de wijk, en sfeervolle een- en tweelaagse verandawoningen in het binnengebied.

In de tweede fase van Historische Tuin komen er 22 duurzame eengezinswoningen en levensloop woningen in verkoop. In totaal zullen er in alle drie de fasen 130 nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd. 

Over de Historische Tuin in Lent

De nieuwbouw van Historische Tuin vind je in het zuidelijke deel van de Waalsprong, het nieuwe Nijmeegse stadsdeel. Hier woon je in een eeuwenoude karakteristieke omgeving vlakbij de Waal. De hoekwoningen (3 of 4 woonlagen) aan de rand van de wijk springen direct in het oog en dienen als het ware als toegangspoorten tot het binnengebied. Het binnengebied van de Historische Tuin onderscheidt zich door de mooie architectuur. Lichte woningen met donkere accenten en donkere woningen met lichte accenten, gelegen rondom hofjes met veel bomen en groen. De woningen worden comfortabel en compleet opgeleverd. Zo zijn alle woningen al voorzien van een badkamer en keuken. Ook wordt er al een terras en pad aangelegd vóórdat je de sleutel krijgt. Dat is lekker binnenkomen! 

Wonen in Lent

Lent is een dorp aan de rand van Nijmegen, dat inmiddels aan de stad is vastgegroeid. Toch heeft het het dorpse karakter weten te bewaren. Dat is onder andere te zien in de diversiteit van woningen. Inmiddels maakt Lent deel uit van de nieuwbouw wijk Waalsprong is dé uitbreidingswijk van Nijmegen, noem het zeker een volwaardig stadsdeel. De nieuwbouwwoningen van Historische Tuin liggen aan de zuidzijde van Lent, net boven station Nijmegen-Lent. Hier woon je prachtig tussen het groen, met de voordelen van de stad binnen een steenworp afstand. 

Prijzen van Fase 2

Er zijn nog enkele woningen van Fase 2 in de verkoop. De prijzen variëren van 372.500 (‘Parkwoning Tussen’) en 539.500 (‘Parkwoning Levensloop’). De prijzen van Fase 3 liggen tussen 339.500 en 390.000.

Je huidige huis verkopen

Bij het Woonhart makelaardij denken we graag met je mee. We kennen Nijmegen en de Overbetuwe als geen ander, kennen de markt en wat reële prijzen zijn. We zijn dan ook de uitgelezen makelaar om je te helpen bij de aankoop van je nieuwe woning, of de verkoop van je bestaande woning. Als persoonlijke makelaar weten we dat een woning meer is dan een gebouw, met wat meubels. Het gaat niet alleen om een zakelijke transactie, maar juist ook om gevoel. In wat voor situatie je ook zit, wij adviseren je graag!