Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Wat gebeurt er met mijn koophuis als ik kom te overlijden?

  • Home
  • Nieuws
  • Wat gebeurt er met mijn koophuis als ik kom te overlijden?

Wat er gebeurt met de koopwoning van een overleden persoon, hangt af van de omstandigheden en de wensen van de overledene. Hieronder zijn enkele mogelijkheden:

  1. Erfenis: Als het huis onderdeel is van de erfenis, dan moet de erfenis worden verdeeld volgens de wensen van de overledene of volgens de wet. Dit moet worden gedaan door een erfgenaam of een executeur testamentair.
  2. Testament: Als de overledene een testament heeft opgesteld, dan moeten de wensen in het testament worden uitgevoerd.
  3. Hypotheek: Als er een hypotheek op het huis rust, dan moet de hypotheek worden afgelost. Dit kan worden gedaan uit de erfenis of door het huis te verkopen.
  4. Verkoop: Als de erfgenamen geen gebruik willen maken van het huis, dan kan het huis worden verkocht. Hierbij moeten zij rekening houden met de hypotheek en eventuele andere schulden.
  5. Schenking: Het huis kan ook worden geschonken aan een familielid of vriend.
  6. Verhuur: Als de erfgenamen geen gebruik willen maken van het huis, dan kan het huis worden verhuurd. Hierbij moeten zij rekening houden met de hypotheek en eventuele andere schulden.

Het is aangeraden om juridische ondersteuning in te schakelen bij het regelen van de erfenis en het huis, zoals een notaris of een erfrechtadvocaat, om er zeker van te zijn dat alle zaken correct worden afgehandeld.

Lees ook: https://www.hetwoonhart.nl/wat-te-doen-met-het-huis-bij-het-overlijden-van-je-partner/

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Price Range From To
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij