Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Wat doet een aankoopmakelaar?

Ga je een huis kopen? Dan ben je misschien al aan het zoeken naar je droomwoning. Wellicht heb je al weleens overwogen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar ja, dat kost geld, en met een nieuw huis kun je dat geld zo goed gebruiken voor andere dingen. Toch kan een aankoopmakelaar een goed idee zijn. Een goede verdient dat geld eigenlijk al terug. En zeker in deze tijd van krapte op de woonmarkt kan het betekenen dat jij je droomhuis niet misloopt. Wat doet een aankoopmakelaar precies, en wat voor voordelen heeft dat voor jou?

Een aankoopmakelaar, wat is dat

Een aankoopmakelaar is gewoon een makelaar. Zij verkopen ook woningen, in sommige gevallen ook bedrijfspanden. En vaak zijn makelaars trouwens ook taxateurs, zoals bij het Woonhart ook het geval is. Een verkoopmakelaar mag nooit tegelijkertijd jouw aankoopmakelaar worden. Er is dan namelijk sprake van tegengestelde belangen. Wat wel kan, is dat de aankoopmakelaar van je nieuwe woning uiteindelijk je oude woning verkoopt. Dat is vaak handig, want je kent elkaar al, hij of zij kent jouw wensen en samen kun je een goede verkoopstrategie uitstippelen. Maar het is belangrijk om te weten dat een aankoopmakelaar altijd jóuw belangen behartigt. 

Wat is doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar in de arm nemen kent vele voordelen. Een regionale makelaar kent de omgeving en de markt goed. Naast bestemmingsplannen en ideeën die de gemeente heeft over de omgeving, kent hij of zij de vastgoedmarkt als geen ander. Het is natuurlijk enorm waardevol om van die kennis gebruik te kunnen maken. Zo weet je wat de vraagprijs was van vergelijkbare huizen, en voor welk bedrag ze uiteindelijk verkocht werden. Met deze kennis kun je rekening houden bij het bepalen van je openingsbod. Een aankoopmakelaar met lokale kennis heeft nog een enorm voordeel. Hij of zij weet vaak al dat woningen op de markt komen, nog voordat het daadwerkelijk zo ver is. Of anders in elk geval enorm snel. Hier hebben wij in de afgelopen jaren bijvoorbeeld een enorm groot en sterk netwerk voor opgebouwd. In een tijd waarin we bij leuke woningen veel kapers op de kust hebben, is het fijn om snel te kunnen schakelen. Zo ben jij iedereen te vlug af!

Extra ogen tijdens bezichtiging

In de meeste gevallen kent jouw aankoopmakelaar de woningen waar je gaat kijken, of we gaan mee naar de bezichtiging. Een extra paar ogen is sowieso fijn, en het is natuurlijk een bonus dat dit heel ervaren ogen zijn. Terwijl jij checkt of het huis aan je wensen voldoet, kijken wij alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Soms zal jouw aankoopmakelaar adviseren een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Ben je geïnteresseerd in deze woning? Dan hebben we nog meer informatie nodig. Hoe zit het bijvoorbeeld met bestemmingsplannen, het energielabel en milieuaspecten? Wij zoeken het uit, en als duurzame makelaar kunnen we je ook adviseren. Dit is waarom het zo belangrijk is dat we onafhankelijk zijn: wij hebben een professionele kijk op je potentiële woning terwijl jij er ook vanuit emotioneel oogpunt naar kijkt. Daarnaast kijken we naar het te volgen biedingsproces, en zoeken we natuurlijk uit of er al meerdere biedingen zijn.

Begeleiding tijdens het traject

Een goede makelaar, zoals VBO makelaars, neemt je ook mee in het hele traject van het kopen van een woning. Zo kunnen we de onderhandelingen voor je uitvoeren. Met onze kennis van vastgoed kunnen we de marktwaarde bepalen, en jouw biedingsstrategie hierop aanpassen. Heb je het huis gekocht? Dan vieren we het samen! Er komt dan nogal wat papierwerk bij kijken, en het is noodzakelijk om alles goed te regelen. Je kunt hierbij flink leunen op je aankoopmakelaar. Wij bieden je een geheugensteuntje, en kijken desgewenst mee naar documenten. Wel zo fijn. Zodra je naar de notaris gaat, is het alleen nog een kwestie van ondertekenen en je droomhuis is van jou!

De voordelen van een aankoopmakelaar:

  • Kent de lokale markt en weet dus marktprijzen
  • Vindt jouw droomwoning
  • Wijst op huizen die nog op de markt moeten komen → voorsprong!
  • Helpt met de biedingsstrategie en onderhandelt eventueel voor jou
  • Kijkt mee bij de bezichtiging en geeft (technisch) advies
  • Onderzoekt de buurt en plannen voor de omgeving
  • Geeft advies over duurzaamheid
  • Begeleid je in de papierwinkel

Een aankoopmakelaar voor jou

Zoals we al even aanstipten, een aankoopmakelaar is een onafhankelijke professional, die jou kan begeleiden bij het kopen van een huis. Het is tenslotte niet zomaar iets. Word je verliefd op een huis, dan kun je je gemakkelijk laten leiden door emoties. Voor je het weet zit je met de gebakken peren. Een aankoopmakelaar voorkomt dat. En helpt je jouw droomwoning in de eerste plaats te vinden! Dat wij professioneel en onafhankelijk zijn, betekent trouwens niet dat wij hard en zakelijk zijn. Integendeel: we begrijpen heel goed dat het kopen van een huis meer is dan een transactie. Het gaat om de inrichting van jouw leven, om toekomstige herinneringen. En juist daar helpen wij je graag bij! Dus kom eens langs voor een kop koffie, of bel.

Zet meteen een gratis zoekopdracht uit Neem direct contact met ons op!

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij