Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Verbouwen en verduurzamen met subsidie – wat is mogelijk?

 • Home
 • Nieuws
 • Verbouwen en verduurzamen met subsidie – wat is mogelijk?

Ga je bouwen of verbouwen? Dan is het een goed idee om breed te kijken, en ook meteen de duurzaamheid van de woning mee te nemen. Voor verbouwen en verduurzamen zijn namelijk subsidies beschikbaar. En een duurzame woning betekent goedkoper wonen! Lees hier hoe het zit met de subsidie.

Verbouwen en verduurzamen met subsidies

Een duurzame woning is klaar voor de toekomst. De overheid stelt bijvoorbeeld regels op over energiegebruik. Bovendien bespaart een duurzame woning – met betere isolatie en een efficiënter gebruik van energie – op de energierekening. Er zijn ook subsidies beschikbaar voor het groener maken van de woning. Dus ga je verbouwen, verduurzaam dan ook meteen. Ben je ook in één keer van de troep af!

Een hogere hypotheek is mogelijk door het verduurzamen

Het is momenteel mogelijk om een hypotheek te krijgen voor 100% van de waarde van het huis. Als je een huis verbouwt voor €25.000, kun je dit bedrag extra aan hypotheek krijgen. Een voorwaarde is wel dat uw huidige hypotheek plus het aanvullende bedrag de waarde van het huis niet overtreffen. Voor duurzame investeringen aan het huis is een uitzondering gemaakt. De hypotheekschuld mag dan 106% van de waarde van het huis bedragen.

Wie kan er subsidie krijgen voor verduurzamen?

De overheid heeft €124 miljoen beschikbaar gesteld aan subsidies voor verduurzamingsmaatregelen voor woningen. Daarvoor kom je misschien ook in aanmerking. De maatregelen hebben betrekking op minimaal twee van de volgende duurzame investeringen:

 • Dakisolatie
 • Spouwmuurisolatie
 • Gevelisolatie
 • Vloer en bodemisolatie
 • HR++ glas of triple glas
 • Aansluiting op een warmtenet
 • Warmtepomp
 • Zonneboiler

Er gelden wel eisen waar je aan moet voldoen. Bij dakisolatie moet er bijvoorbeeld minimaal 25 m2 geïsoleerd worden, en voor spouwmuurisolatie is dat minimaal 15 m2. Hoeveel subsidie je kunt krijgen, bereken je hier

Waardestijging van de woning

Het energielabel krijgt een steeds belangrijkere rol bij het verkopen van uw huis. En ook bij het bepalen van de waarde. Een huis met energielabel B heeft een streepje voor op een huis met een energielabel F of G. Na het toepassen van de energiebesparende maatregelen kun je een nieuw energielabel op laten maken. De energiezuinigheid wordt in de toekomst waarschijnlijk steeds belangrijker. En naarmate we meer moeten doen aan duurzaamheid, zal dat ook de prijs meer beïnvloeden. Net als isolatie en andere duurzaamheidsoplossingen.

Advies over duurzaamheid?

De meeste warmte in een huis gaat verloren via het dak. Investeren in het isoleren van het dak geeft dus de grootste besparing, maar de besparing moet je wel afzetten tegen de investering. En ook op de lange termijn, bijvoorbeeld wanneer het aankomt op de waardestijging van de woning. Bij het Woonhart weten we alles van duurzaamheid. Neem contact op als je vragen hebt over de juiste aanpak, subsidies of andere duurzaamheidsvraagstukken. 

Neem direct contact op voor vragen over duurzaamheid!

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Price Range From To
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij