Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Dorpsstraat 2

Dorpsstraat 2

6678 BH Oosterhout

€ 412.500,- k.k.

Omschrijving

VRIJSTAAND WONEN AAN DE WAAL
Deze voormalige bovenmeesterwoning dateert van rond 1900 en is opgezet als woning van het schoolhoofd van de voormalige Openbare School. Het is een welbekend huis in het dorp waar vrijwel alle authentieke details bewaard zijn gebleven. Omgeven door een tuin van 511 m² herkennen we hier nog de 'oude' elementen als de sierluiken die de woning charme geven. Bij deze krijgt u de prachtige mogelijkheid om deze woning op te knappen en volledig naar uw eigen hand te zetten. Met circa 174 m² aan woonoppervlakte zijn er natuurlijk onwijs veel mogelijkheden!

OOSTERHOUT
Het is geweldig wonen op de flanken van het Betuwse dorp Oosterhout. Op deze locatie aan de waaldijk staat dit geweldige huis wat onze mond doet openvallen van antieke schoonheid. Wonen in Oosterhout, nabij de uitvalswegen A50 en A15 richting de steden Arnhem, Nijmegen en Tiel, is als wonen in de schaduw van de grote stad maar dan met bescherming van het dorpse buitenleven. In de directe omgeving is genoeg te beleven, wandelen in de uiterwaarden en zomers zwemmen in de spiegelwaal behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast ligt deze woning op loop/fiets afstand van voorzieningen zoals winkels, de basisschool, horeca gelegenheden, sportvoorzieningen en het centrum van Nijmegen.

BENEDEN
Via de overdekte entree komen we in de ruime hal die toegang biedt aan alle leefruimtes op de benedenverdieping. De hal is voorzien van hoge plafonds en een originele terrazzovloer.
De rechterzijde van de woning is middels een En Suite verbinding verdeeld in een woon- en eetkamer, beiden voorzien van de mogelijkheid om een haard te realiseren. Hoge, originele raampartijen zorgen hier voor veel lichtinval. Vanuit elke hoek heeft u hier zicht op de tuin en het straatbeeld. Verder is deze ruimte afgewerkt met vloerbedekking en hoge, ornamenten plafonds. Aan de andere zijde van de hal, aan de voorzijde, vinden we de vroegere ‘formele salon’, met een oppervlakte van circa 15 m² is deze ruimte op vele manieren te gebruiken, denk eventueel aan een kantoor/werkruimte of een slaapkamer. Aan de achterzijde van de woning liggen de keuken en de bijkeuken. De keuken is eenvoudig maar biedt wederom veel mogelijkheden. In de bijkeuken zijn de witgoedaansluitingen en de cv installatie te vinden. Vanuit de bijkeuken is er toegang tot een ruime kelder en de achtertuin.

BOVEN
Via de sierlijk gevormde trap bereikt u de bovenverdieping. Deze is opgebouwd uit 4 riante kamers en een badkamer. De ruime overloop met hoge plafonds biedt toegang tot alle kamers op deze verdieping. Via een van deze kamers heeft u toegang tot de eenvoudig opgezette badkamer.
De huidige inbouwkasten zorgen voor voldoende opslagruimte terwijl de dakkapellen de nodige lichtinval verzorgen.

GEMEENTELIJK MONUMENT
Ten slotte een aantal technische details waar wij zelf erg enthousiast van worden. Dit Gemeentelijke Monument bestaat uit een rechthoekige opbouw met twee woonlagen en is bekroond met een geglazuurde tuiles du nord tentdak, waarin een dwarskap is ingelaten. Langs de dakranden van de kap en van de dakkapellen zijn bakgoten aangebracht. De schuine dakranden met waterborden en windveren op klossen; plaatselijk met gesneden druiplijst (op zijgevel rechts). Op het dak bevinden zich twee gemetselde schoorstenen, de rookkanalen leidden naar de twee schouwen in de woonkamer/eetkamer. De gevels zijn in kruisverband gemetseld (geknipte voege) en voorzien van een rollaag ter plaatse van de plint. Gele verblendsteen in de vorm van sierbanden (ter hoogte van de dakranden en de onderdorpels), rollagen en segmentbogen boven de (in hoofdzaak) T-schuiframen met 12-ruits bovenlichten met halve paneelluiken met zandloper motief (begane grond). Gemetselde lekdorpels. De geveltop van de dwarskap, alsmede die van het op de hoek door gecanneleerde houten kolom met kapiteel en op betonnen basement onderschaagde portaal met hoofdingang zijn geornamenteerd met siermetselwerk (donkerkleurig, rood en geel).

GARAGE
Voor de nodige opslag is er achter de woning een vrijstaande garage van ca. 13 m² aanwezig en is er plaats voor twee auto’s op eigen oprit.

BIJZONDERHEDEN
- Vrijstaand wonen;
- Gemeentelijk monument;
- Enkele beglazing (wel met voorzet ramen aan de binnenzijde);
- Vrijstaande garage;
- Ruim perceel van 511 m²;
- Woonoppervlakte ca. 174 m²;
- Ouderdomsclausule + niet zelfbewoningsclausule van toepassing;
- Plannen omgeving (Dorpshart) zie ruimtelijke plannen en/of Gemeente Overbetuwe;
- Dagelijkse voorzieningen in de omgeving;
- Op korte afstand van centrum Nijmegen;
- Direct ligging nabij de Waal;
- Nabij alle voorzieningen van Nijmegen Noord;
- Nabij winkels en uitvalswegen richting Arnhem, Nijmegen, Tiel;
- Openbaar vervoer op minuten loopafstand.


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan

Kenmerken

Overdracht

Aangeboden sinds

16-11-2022

Status

Verkocht

Aanvaarding

In overleg

Bouw

Soort woonhuis

Eengezinswoning

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

1918

Soort dak

Tentdak

Oppervlakten en inhoud

Wonen

174 m²

Gebouwgebonden buitenruimte

16 m²

Externe bergruimte

13 m²

Perceel

511 m²

Inhoud

717 m³

Indeling

Aantal kamers

6

Energie

Cv-ketel

Atag

Kadastrale gegevens

Oppervlakte

511

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij