Makelaar Zetten

Wonen in Zetten is net dat beetje meer! Wat bedoelen we hiermee? Zetten heeft een zeer uitgebreid assortiment aan winkels en dienstverlening, meer dan gemiddelde andere dorpen. Sterker nog, Zetten heeft van alle dorpen in Nederland het grootste winkelaanbod in verhouding tot het aantal inwoners! Ongeveer 75% van de inwoners werkt in de commerciële dienstverlening, vroeger stond Zetten al bekend als het centrum voor zorg en onderwijs.

Huis kopen / verkopen of taxeren in Zetten

Wens je te wonen in een dorp met net dat beetje extra, van mode tot aan wonen, van apotheek tot levensmiddelen, cafetaria, restaurant, en een gezellige dinsdag markt dan bent je hier aan het juiste adres. Er is een diversiteit aan woningen van huur tot koop van nieuwbouw, jaren 30 woning tot aan 55 + woning of senioren appartement, Zetten in het mooie Betuwe heeft het allemaal in huis! Wonen in een dorp met opgroeiende kinderen kan na de basisschool nog wel eens voor problemen zorgen denk aan, 12 jaar en je kind gaat van de basisschool af! We zien er als ouders vaak als een berg tegen op, loslaten noemen ze dat!,onze kroost een verschrikkelijk eind op de fiets om op de vervolg opleiding te komen. Door weer en wind en soms in het donker vertrekken en in het donker thuis komen, dit vind geen enkele ouder prettig! Wij hebben de oplossing en het recept voor een prettig en veilig woon, werk en leer klimaat voor je klaar! Het mooie Zetten is voor jong en oud the place to be! Zetten is in het bezit van een middelbare school! best bijzonder voor een dorp, je kunt er de opleidingen van VMBO tot en met Atheneum volgen. Zetten word door omliggende dorpen gezien als decadent en elitair, een rijk dorp. Momenteel is er een schaarste aan betaalbare koopwoningen, nieuwbouw woningen voor starters en senioren woningen, wel word er gesproken over de uitbreiding hiervan. Uiteraard is er ook een voordeel aan deze schaarste! Ben  je in het bezit van een koopwoning in Zetten dan heb je een waardevol object in het bezit. Wil je weten wat voor een waarde je huidige woning heeft dan is een opdracht voor een taxatie een hele goede keuze! Dit uitgebreide taxatierapport laat zien wat de waarde is van je woning of object! Natuurlijk kunnen wij van Het Woonhart Makelaardij en Waarderinginstituut hier veel in betekenen, neem voor informatie geheel vrijblijvend contact met ons op, dit uiteraard ook voor de aankoop van je droomhuis  of verkoop advies voor je huidige woning. Zetten is ook populair omdat het erg makkelijk bereikbaar is, de uitvalswegen A-15 en A-50 zijn om de hoek en een dagje winkelen in de steden Arnhem, Nijmegen of Tiel is in 20 minuten rijden gerealiseerd. Dan sta je in het Centrum van de stad, ben je niet in het bezit van een auto? Geen probleem, Zetten heeft een treinstation genaamd Zetten/Andelst, tevens is er een goede busverbinding, openbaar vervoer staat hier op de kaart.

Activiteiten in Zetten

We hebben verteld over de rijkdom van Zetten op het gebied van commercie, dit is niet de enige rijkdom, het bruisende verenigingsleven in Zetten speelt een grote sociale rol bij de inwoners. De voetbal- of de tennisvereniging, zwemvereniging, dansvereniging en fitnesscentrum zijn belangrijke ontmoetingsplekken, uiteraard om met elkaar actief te zijn maar ook de waar genoten word van sport en spel,waar men met een drankje en een gezellige sfeer geniet van de winst of de troost van het verlies van een mooi potje voetbal of een fraai tennis spel. Doordat Zetten voorheen niet in het bezit was van een ontmoetingsplek zoals een gezellig cafe of restaurant ontmoete men elkaar in de kantine van de sportverenigingen of in het party en zalen centrum “DE WANMOLEN” met de sporthal, bowlingbaan, bar en openbare bibliotheek. Op dit moment kunnen we hier een indoor barbecuerestaurant tussen de A15 en Wageningsestraat in en een gezellig culinair eetcafé genaamd “Anton”, deze in het centrum van Zetten, aan toe voegen. In de zomer heeft restaurant “Anton” een terras en creëert gezellige avonden, het is een uitnodigende plek om een avond te vertoeven met een hapje en een drankje.

Heden en geschiedenis van Zetten

Zetten heeft een rijke geschiedenis uit de romeinse tijd , de Betuwe was in deze tijd het frontgebied met de castra (legerkamp), de legerplaatsen met de rivieren de Rijn en de Waal als steunpilaren en natuurlijke barrières in de strijd tegen de Germaanse stammen. In de eerste vier eeuwen na Christus is er in het centrum van Herveld en Zetten bewoning gevonden, dit waren de sporen van heel kleine woningen met gevlochten en met leem aangesmeerde wanden.
Zetten telt momenteel vier kerken waarvan de hervormde kerk de oudste toren heeft uit de 14e eeuw, het aangebouwde gedeelte van de kerk is in 1912 vervangen. Tevens heeft deze kerk de krant gehaalt op 3 augustus 1845, wegens het inslaan van onweer in de kerktoren ontstond er brand. De dorpsnaam Zetten werd toen geschreven als Setten. In het dorp werd tijdens de tweede wereld oorlog veel gevochten dit ook in het nabij gelegen Hemmen. Er is in deze strijd veel vernield en verloren gegaan! Toch schrijft de geschiedenis nog een ramp in Zetten, dit betreft een watersnoodramp tijdens de watervloed in 1809, de gehele Betuwe kwam onder water te staan. Tijdens deze ramp zijn 6 mensen omgekomen! Dit lijkt weinig maar als je je bedenkt dat er destijds ongeveer 510 inwoners woonde is het ineens heel erg veel! Begrijp me niet verkeerd, een ieder verloren leven is er 1 te veel! De enige en hoogste vluchtplaats was de vluchtheuvel te Zetten met daarop de vluchtheuvelkerk uit 1870. Zover ik heb terug gezocht is dit na voorgenoemde waterramp gelukkig niet meer voorgekomen! De kerk heeft de naam vluchtheuvel uiteraard behouden. Doordat ik ben gaan schrijven over de dorpen met hun geschiedenis en heden, zijn ook wij van Het woonhart Makelaardij meer te weten gekomen over de ins en outs van in dit geval het gezellige en rijke dorp Zetten, het maakt ons werk nog leuker! Het verkopen, aankopen, taxeren of waarderen met net dat stukje meer maakt ons de makelaar specialist! De kennis over vroegere bouwstijlen, geschiedenis en oorsprong van het desbetreffende dorp met de beleving de adem, de zucht de traan en een lach zien we hier samengaan. Wij wensen je veel woongenot in dit krachtige dorp.

MAKELAAR ZETTEN

Wonen in Zetten is net dat beetje meer! Wat bedoelen we hiermee? Zetten heeft een zeer uitgebreid assortiment aan winkels en dienstverlening, meer dan gemiddelde andere dorpen. Sterker nog, Zetten heeft van alle dorpen in Nederland het grootste winkelaanbod in verhouding tot het aantal inwoners! Ongeveer 75% van de inwoners werkt in de commerciële dienstverlening, vroeger stond Zetten al bekend als het centrum voor zorg en onderwijs.

Bekijk hier ons aanbod van Zetten

Huis kopen / verkopen of taxeren in Zetten

Wens je te wonen in een dorp met net dat beetje extra, van mode tot aan wonen, van apotheek tot levensmiddelen, cafetaria, restaurant, en een gezellige dinsdag markt! dan bent je hier aan het juiste adres. Er is een diversiteit aan woningen van huur tot koop van nieuwbouw, jaren 30 woning tot aan 55 + woning of senioren appartement, Zetten in het mooie Betuwe heeft het allemaal in huis! Wonen in een dorp met opgroeiende kinderen kan na de basisschool nog wel eens voor problemen zorgen denk aan, 12 jaar en je kind gaat van de basisschool af! We zien er als ouders vaak als een berg tegen op, loslaten noemen ze dat!,onze kroost een verschrikkelijk eind op de fiets om op de vervolg opleiding te komen. Door weer en wind en soms in het donker vertrekken en in het donker thuis komen, dit vind geen enkele ouder prettig! Wij hebben de oplossing en het recept voor een prettig en veilig woon, werk en leer klimaat voor je klaar! Het mooie Zetten is voor jong en oud the place to be! Zetten is in het bezit van een middelbare school! best bijzonder voor een dorp, je kunt er de opleidingen van VMBO tot en met Atheneum volgen. Zetten word door omliggende dorpen gezien als decadent en elitair, een rijk dorp. Momenteel is er een schaarste aan betaalbare koopwoningen, nieuwbouw woningen voor starters en senioren woningen, wel word er gesproken over de uitbreiding hiervan. Uiteraard is er ook een voordeel aan deze schaarste! Ben  je in het bezit van een koopwoning in Zetten dan heb je een waardevol object in het bezit. Wil je weten wat voor een waarde je huidige woning heeft dan is een opdracht voor een taxatie een hele goede keuze! Dit uitgebreide taxatierapport laat zien wat de waarde is van je woning of object! Natuurlijk kunnen wij van Het Woonhart Makelaardij en Waardering Instituut hier veel in betekenen, neem voor informatie geheel vrijblijvend contact met ons op, dit uiteraard ook voor de aankoop van je droomhuis  of verkoop advies van je huidige woning. Zetten is ook populair omdat het erg makkelijk bereikbaar is, de uitvalswegen A-15 en A-50 zijn om de hoek en een dagje winkelen in de steden Arnhem, Nijmegen of Tiel is in 20 minuten rijden gerealiseerd. Dan sta je in het Centrum van de stad, ben je niet in het bezit van een auto? geen probleem! Zetten heeft een treinstation genaamd Zetten/Andelst, tevens is er een goede busverbinding, openbaar vervoer staat hier op de kaart.

Activiteiten in Zetten

We hebben verteld over de rijkdom van Zetten op het gebied van commercie, dit is niet de enige rijkdom, het bruisende verenigingsleven in Zetten speelt een grote sociale rol bij de inwoners. De voetbal of de tennisvereniging, zwemvereniging, dansvereniging en fitnesscentrum zijn een belangrijke ontmoetingsplek, uiteraard om met elkaar actief te zijn maar dit is ook de plek waar genoten word van sport en spel,waar een drankje en een gezellige sfeer een goede afsluiting geniet van de winst of de troost van het verlies van een mooi potje voetbal of een fraai tennis spel. Doordat Zetten voorheen niet in het bezit was van een ontmoetingsplek zoals een gezellig cafe of restaurant ontmoete men elkaar in de kantine van de sportverenigingen of in het party en zalen centrum “DE WANMOLEN” met de sporthal, bowlingbaan, bar en openbare bibliotheek. Op dit moment kunnen we hier een indoor barbecuerestaurant tussen de A15 en Wageningsestraat in en een gezellig culinair eetcafé genaamd “ANTON”  ,deze in het centrum van Zetten, aan toe voegen. In de zomer heeft het restaurant “Anton” een terras en creëert gezellige avonden, het is een uitnodigende plek om een avond te vertoeven met een hapje en een drankje.

Heden en geschiedenis van Zetten

Zetten heeft een rijke geschiedenis uit de romeinse tijd , de Betuwe was in deze tijd het frontgebied met de castra (legerkamp), de legerplaatsen met de rivieren de Rijn en de Waal als steunpilaren en natuurlijke barrières in de strijd tegen de Germaanse stammen. In de eerste vier eeuwen na Christus is er in het centrum van Herveld en Zetten bewoning gevonden, dit waren de sporen van heel kleine woningen met de gevlochten wanden en aangesmeerd met leem. Zetten telt momenteel vier kerken waarvan de hervormde kerk de oudste toren heeft uit de 14e eeuw, het aangebouwde gedeelte van de kerk is in 1912 vervangen. Tevens heeft deze kerk de krant behaalt op 3 augustus 1845! Wegens het inslaan van onweer in de kerktoren ontstond er brand. De dorpsnaam Zetten werd toen geschreven als Setten. In het dorp werd tijdens de tweede wereld oorlog veel gevochten dit ook in het nabij gelegen Hemmen. Er is in deze strijd veel vernield en verloren gegaan! Toch schrijft de geschiedenis nog een ramp in Zetten, dit betreft een watersnoodramp tijdens de watervloed in 1809, de gehele Betuwe kwam onder water te staan. Tijdens deze ramp zijn 6 mensen omgekomen! Dit lijkt weinig maar als je je bedenkt dat er destijds ongeveer 510 inwoners woonde is het ineens heel erg veel! Begrijp me niet verkeerd, een ieder verloren leven is er 1 te veel! De enige en hoogste vluchtplaats was de vluchtheuvel te Zetten met daarop de vluchtheuvelkerk uit 1870. Zover ik heb terug gezocht is dit na voorgenoemde waterramp gelukkig niet meer voorgekomen! De kerk heeft de naam vluchtheuvel uiteraard behouden. Doordat ik ben gaan schrijven over de dorpen met hun geschiedenis en heden, zijn ook wij van Het woonhart Makelaardij meer te weten gekomen over de ins en outs van in dit geval het gezellige en rijke dorp Zetten, het maakt ons werk nog leuker! Het verkopen, aankopen, taxeren of waarderen met net dat stukje meer maakt ons de makelaar specialist! De kennis over vroegere bouwstijlen, geschiedenis en oorsprong van het desbetreffende dorp met de beleving de adem, de zucht de traan en een lach zien we hier samengaan. Wij wensen je veel woongenot in dit krachtige dorp.

Witte huis zetten