Makelaar Valburg

Het dorp Valburg met z’n pittoreske uitstraling en sierlijke architectuur met hier en daar een vleugje nieuw, doormiddel van moderne woningbouw woningen. Waarom ik Valburg en Anton Piek in een adem noem is omdat dit dorp schilderachtige Antonpiek laantjes heeft.

Wonen in het pittoreske dorp Valburg

Wonen in vrijheden, uitkijken over weilanden en kijkend tussen de takken van nostalgische knotwilgen! Wonen met uitzicht op de standerdmolen uit 1750 is naar ons idee ultiem genieten van landelijkheden! Dit alles op eigen Nederlandse bodem. Valburg is een bewogen en actief dorp waar tentfeesten georganiseerd worden  die tot in de late uurtjes voortduren, waar men geniet van carnaval of een voetbalwedstrijd bij de voetbalvereniging SC Valburg, waar je elkaar kent, niet alleen van gezicht maar ook bij naam. Wonen in Valburg nabij de uitvalswegen A50 en A15 richting de steden Arnhem, Nijmegen en Tiel is als wonen in de broekzak van de grote stad maar dan met de bescherming van het dorpse buitenleven. Weilanden met galopperende paarden en grazende schapen is hier een plaatje op bijna ieder hoek van de straat. In de dorpskern is een supermarkt, tuincentra Willemsen voor je binnen en buiten planten, een woonwinkel met mooie accessoires, een cafetaria en zeker niet te vergeten het gezellige Wapen van Valburg! Dit is een restaurant met een gezellige ambiance, een culinaire kaart, tapas specialist en vooral veel gezelligheid. Het Wapen van Valburg is net een beetje meer dan alleen een restaurant, het is de plek waar de inwoners elkaar ontmoeten met een lach en een traan. Het wapen van Valburg heeft een groot zalencentrum waar carnaval gevierd wordt, waar bruiloften en partijen gehouden worden en waar al jaren lang geschiedenis geschreven word! Voor een echte Valburger het hart van het dorp!

Huis kopen / verkopen of taxeren Valburg

Een huis kopen in Valburg is net dat beetje meer, het is wonen in een beleving. Heb je er eenmaal je hart gegeven dan ga je het er verliezen ook, deze plaats heeft de kracht om ervan te gaan houden, om er vervolgens nooit meer weg te gaan. Denk aan nostalgisch wonen met prachtige woonboerderijen, vrijstaande landhuizen, vrijstaande woningen en twee onder een kap woningen, je vindt het hier allemaal. Kies je liever voor nieuwbouw dan ben je ook hier aan het juiste adres! Valburg heeft het allemaal, van rijtjes woning, jaren 30 woning, vrijstaande bungalow of chalet u roept wij draaien, het is er allemaal! Zoek je een aankoop makelaar die je helpt met het vinden van je nieuwe woning? Wij makelaarsspecialist van Het Woonhart Makelaardij helpen je graag. Ben je al in het bezit van een woning in dit fantastische dorp in de Betuwe? Dan ben je de gelukkige eigenaar van een mooi object en ben je vast nieuwsgierig naar de waarde van je huidige huis? Ook als taxateur, gespecialiseerd op welk type woning dan ook, staan we graag voor je klaar! Het Woonhart en Waarderingsinstituut zijn specialist op het gebied van taxaties en waardebepalingen van woningen, objecten, bedrijfspanden en nog zoveel meer. Wil je een professioneel taxatie rapport MWWI of TMI waardig? Neem dan contact met ons op via nummer 0488-481566, wij staan je graag te woord.

Geschiedenis Valburg

Valbrug is een dorp dat is ontstaan in 1818 in de streek Betuwe, gemeente Overbetuwe. Automobilisten onder ons zullen dit dorp vooral herkennen van het Knooppunt Valburg, de kruising van de
A 15 en de A50. De Overbetuwe werd opgericht omstreeks 2001 en bestond uit de dorpen, Andelst, Hemmen, Herveld, Valburg, Slijk-Ewijk, Zetten en een gedeelte van Oosterhout. Valburg is ontstaan uit een deel van de gemeente Elst en een stuk van de opgeheven gemeente Herveld. Het dorp Valburg is t/m het jaar 2000 een zelfstandige gemeente geweest. Het gemeentehuis van Valburg stond in eerste instantie in het naastgelegen dorp Herveld, dit was omstreeks 1899. Rond 1965 verhuisde het gemeentehuis naar het naastgelegen dorp Andelst. Dit gemeentehuis was de eerste echte van de gemeente! Als we in de geschiedenis duiken zien we hoe Valburg vroeger Falburc Marca genoemd werd zoals geschreven staat in de archieven van 793. Het lijkt wel een geboorte naam, geboren in 793 met de naam Falburc Marca en we noemen het Valburg, is dit niet hilarisch! Valburg heeft van 1828 tot 1938 een stopplaats gehad aan de spoorlijn Dordrecht-Elst, hier stond destijds ook een heus stationsgebouw die helaas is afgebroken in 1945. De geschiedenis van Valburg gaat nog verder terug, men kwam daarachter in het jaar 2010 toen ze op het grafveld in Valburg ontdekte dat er crematiegraven, brandrestenkuilen, kringgreppels en aardewerk resten gevonden werden. Tevens werden er graven gevonden die dateren vanaf het einde van de 1ste eeuw tot de 2de helft van de 3de eeuw. Het grafveld ligt op de flank van een rivierduin. Als je zo’n vondst doet hoop je natuurlijk op meer bewijs van bewoning en die kwam, zo werden er twee restanten van plattegronden van huizen, restanten van waterputten, kuilen en greppels gevonden. Dit alles was een mooie vondst en toonde aan dat er mensen geleefd hadden. De meeste sporen dateren uit de Midden Romeinse tijd. Wat leuk is om te lezen is dat er dus al heel lang mensen wonen in woningen en dat er zelfs toen al plattegronden van hun huis gemaakt werden. Mooi stukje geschiedenis over het vrije leven in Valburg. Wens je te wonen in dit leuke dorp dan gaan wij graag voor je opzoek naar je droomhuis, een nieuw thuis in welke vorm dan ook, denk aan een nieuwbouwwoning in een leuke jonge wijk bijvoorbeeld aan nieuwbouwwijk Molenzicht waar 163 zeer leuke woningen gebouwd zijn voor zowel starter als doorstromers, ben je benieuwd naar de hoogte van je hypotheek? Ook daar kunnen wij adviserend in zijn. Natuurlijk is Valburg heel erg divers en kan je ook kiezen voor een bestaand landhuis, mooie woonboerderij of een twee onder een kap woning.
Wij van Het Woonhart Makelaardij gaan graag met je mee.

MAKELAAR VALBURG

Het dorp Valburg met z’n pittoreske uitstraling en sierlijke architectuur met hier en daar een vleugje nieuw, doormiddel van moderne woningbouw woningen. Waarom ik Valburg en Anton Piek in een adem benoem is omdat dit dorp schilderachtige Antonpiek laantjes heeft.

Bekijk hier ons aanbod in Valburg

Wonen in het pittoreske dorp Valburg

Wonen in vrijheden, uitkijken over weilanden en kijkend tussen de takken van nostalgische knotwilgen! Wonen met uitzicht op de standerdmolen uit 1750 is naar ons idee ultiem genieten van landelijkheden! Dit alles op eigen Nederlandse bodem. Valburg is een bewogen en actief dorp waar tentfeesten georganiseerd worden  die tot in de late uurtjes voortduren, waar men geniet van carnaval, waar je elkaar kent, niet alleen van gezicht maar ook bij naam. Wonen in Valburg nabij de uitvalswegen A50 en A15 richting de steden Arnhem, Nijmegen en Tiel is als wonen in de broekzak van de grote stad maar dan met de bescherming van het dorpse buitenleven. Weilanden met galopperende paarden en grazende schapen is hier een plaatje op bijna ieder hoek van de straat. In de dorpskern is een supermarkt, tuincentra Willemsen voor je binnen en buiten planten, een woonwinkel met mooie accessoires, een cafetaria en zeker niet te vergeten het gezellige Wapen van Valburg! Dit is een restaurant met een gezellige ambiance een culinaire kaart, tapas specialist en vooral veel gezelligheid. Het Wapen van Valburg is net een beetje meer dan alleen een restaurant, het is de plek waar de inwoners elkaar ontmoeten met een lach en een traan. Het wapen van Valburg heeft een groot zalencentrum waar carnaval gevierd wordt, waar bruiloften en partijen gehouden worden en waar al jaren lang geschiedenis geschreven word! Voor een echte valburger het hart van het dorp!

Huis kopen / verkopen of taxeren Valburg

Een huis kopen in Valburg is net dat beetje meer, het is wonen in een beleving. Heb je er eenmaal je hart gegeven dan ga je het er verliezen ook, deze plaats heeft de kracht om ervan te gaan houden, om er vervolgens nooit meer weg te gaan. Denk aan wonen in de nostalgie met prachtige woonboerderijen, vrijstaande landhuizen, vrijstaande woningen en twee onder een kap woningen, je vindt het hier allemaal. Kies je liever voor nieuwbouw dan ben je ook hier aan het juiste adres! Valburg heeft het allemaal, van rijtjes woning, jaren 30 woning, vrijstaande bungalow of chalet u roept wij draaien, het is er allemaal! Zoek je een aankoop makelaar die je helpt met het vinden van je nieuwe woning? Wij makelaarsspecialist van Het Woonhart Makelaardij helpen je graag. Ben je al in het bezit van een woning in dit fantastische dorp in de Betuwe? Dan ben je de gelukkige eigenaar van een mooi object en ben je vast nieuwsgierig naar de waarde van je huidige huis? Ook als taxateur, gespecialiseerd op welk type woning dan ook, staan we graag voor je klaar! Het Woonhart en Waarderingsinstituut zijn specialist op het gebied van taxaties en waardebepalingen van woningen, objecten, bedrijfspanden en nog zoveel meer. Wil je een professioneel taxatie rapport MWWI of TMI waardig? Neem dan contact met ons op via nummer 0488-481566, wij staan je graag te woord.

Geschiedenis Valburg

Valbrug is een dorp dat is ontstaan in 1818 in de streek Betuwe, gemeente Overbetuwe, automobilisten onder ons zullen dorp vooral herkennen van Knooppunt Valburg de kruising A 15 en de A50. De Overbetuwe werd opgericht omstreeks 2001 en bestond uit de dorpen, Andelst, Hemmen, Herveld, Valburg, Slijk-Ewijk, Zetten en een gedeelte van Oosterhout. Valburg is ontstaan uit een deel van de gemeente Elst en een stuk van de opgeheven gemeente Herveld. Het dorp Valburg is t/m het jaar 2000 een zelfstandige gemeente geweest. Het gemeentehuis van Valburg stond in eerste instantie in het naastgelegen dorp Herveld, dit was omstreeks 1899. Rond 1965 verhuisde het gemeentehuis naar het naastgelegen dorp Andelst. Dit gemeentehuis was de eerste echte van de gemeente! Als we in de geschiedenis duiken zien we hoe Valburg vroeger Falburc Marca genoemd werd zoals geschreven staat in de archieven van 793. Het lijkt wel een geboorte naam, geboren in 793 met de naam Falburc Marca en we noemen het Valburg, is dit niet hilarisch! Valburg heeft van 1828 tot 1938 een stop halte gehad aan de spoorlijn Dordrecht-Elst, hier stond destijds ook een heus stationsgebouw die helaas is afgebroken in 1945. De geschiedenis van Valburg gaat nog verder terug, men kwam daarachter in het jaar 2010 toen ze op het grafveld in valburg ontdekte dat er crematiegraven, brandrestenkuilen, kringgreppels en aardewerk resten gevonden werden. Tevens werden er graven gevonden die dateren vanaf het einde van de 1ste eeuw tot de 2de helft van de 3de eeuw. Het grafveld ligt op de flank van een rivierduin. Als je zo’n vondst doet hoop je natuurlijk op meer bewijs van bewoning en die kwam, zo werden er twee restanten van plattegronden van huizen, restanten van waterputten, kuilen en greppels gevonden. Dit alles was een mooie vondst en toonde aan dat er mensen geleefd hadden. De meeste sporen dateren uit de Midden Romeinse tijd. Wat leuk is om te lezen is dat er dus al heel lang mensen wonen in woningen en dat er zelfs toen al plattegronden van hun huis gemaakt werden. Mooi stukje geschiedenis over het vrije leven in Valburg. Wens je te wonen in dit leuke dorp dan gaan wij graag voor je opzoek naar je droomhuis, een nieuw thuis in welke vorm dan ook, denk aan een nieuwbouwwonig in een leuke jonge wijk bijvoorbeeld aan nieuwbouwwijk Molenzicht waar 163 zeer leuke woningen gebouwd zijn voor zowel starter als doorstromers, ben je benieuwd naar de hoogte van je hypotheek? Ook daar kunnen wij adviserend in zijn. Natuurlijk is Valburg heel erg divers en kan je ook kiezen voor een bestaand landhuis, mooie woonboerderij of een twee onder een kap woning.
Wij van Het Woonhart makelaardij gaan graag met je mee.

molen valburg