MAKELAAR ELST

Welkom op onze site’ Het Woonhart Makelaardij’ je hebt ons gevonden en dat is niet voor niets! Wij als vastgoed specialist helpen je graag met het realiseren van je nieuwe koopwoning, aankoop, taxatie of een waardebepaling van je huidige woning of aankoop van je nieuwe huis of object in dit geval in het mooie dorp Elst-Overbetuwe met een mooi stukje geschiedenis. Nieuwsgierig geworden? Wij vertellen je graag waar je nieuwe woning of aankoopwoning staat.

Geschiedenis van Elst

Elst is een dorp in het fraaie Overbetuwe gelegen tussen de grote stad Arnhem en stad Nijmegen. Elst heeft ongeveer 21.447 inwoners, Elst is weliswaar een dorp maar staat als een stad! Wens je een koop of huur woning met de gemoedelijkheid van een dorp en de gemakken van de grote stad zoals de diversiteit van winkels, horeca maar ook dokterspost en apotheek dan is dit een mooie woon omgeving voor jou! Elst heeft een diversiteit aan verschillende type woningen zoals: jaren30 woning, nieuwbouwhuizen, huurwoning, twee-onder een kapwoning, vrijstaande woning, een mooi landhuis of een boerderij met hun landelijke uitzichten en het gehele assortiment van de Albert Heijn in de achtertuin, van groenten tot een lekker biefstukje. Gemeente Elst is op 1 Januari 2001 gefuseerd met de gemeenten Valbrug en Heteren, dit vormt samen de Overbetuwe. In de dorpskern treft u de grote Sint Maartenskerk met een ondergronds museum. De Sint Maartenskerk is in de oorlog bij De Slag om Arnhem behoorlijk beschadigd, hierdoor kwamen twee grote Romeinse tempels tevoorschijn, een mooie ontdekking uit de 8ste eeuw, die deels te bezichtigen zijn in het Museum onder de kerk. Deze tempels waren vroeger heilige gebouwen voor de Romeinen, zoals je leest hadden deze tempels een heel goed fundament. De tempels bleken grotendeels intact, dit duidt op goede bouwgrond, dat blijkt maar weer. Tijdens het bouwen in 2004 aan de nieuwbouwwijk Westermaan is een derde Romeinse tempel ontdekt, zelfs onder het huidige bedrijfspand van de ABN-AMRO bank is een Romeins badhuis gevonden. Elst bestaat momenteel 1298 jaar dus wie weet wat er staat te beleven als het 1300ste jarig bestaan gehaalt wordt.

 

Activiteiten Elst

Elst staat bekend om de Paardenmarkt die elke eerste maandag van September plaats vindt. Dit is een feestelijke samenkomst van alle grote en kleine grondbezitters van de Overbetuwe. Er word veel georganiseerd in Elst van tentfeesten tot aan carnaval, wil je  een borreltje drinken tijdens het feesten? Geen probleem want, in  Elst zijn hotels en Bed &Breakfast genoeg, ff weg komt hier van pas dus boeken maar! We kunnen wel zeggen dat het  een bruisend dorp is en niet alleen qua feesten maar ook qua leuke winkels, horeca en sportgelegenheden, denk hierbij aan voetbalvereniging, tennisvereniging en zwemvereniging. Elst heeft een zwembad genaamd de Helster waar je recreatief, actief en met een zwemvereniging  kan genieten van watersport activiteiten, uiteraard is er ook wat te doen voor de allerkleinsten onder ons denk aan zwemles en baby zwemmen. Elst heeft een treinstation en een goede busverbinding en is tevens perfect  bereikbaar via de A15 en A 325, Elst is hierdoor erg goed bereikbaar daarom en een perfecte locatie om te wonen of te ondernemen.  Naast het treinstation is sinds 1958 een Nederlandse vestiging van de Amerikaanse voedingsmiddelen fabriek Heinz te vinden, dit is de grootste Ketchubfabriek in Europa.

 

Huis kopen/ verkopen of taxeren Elst

Wij hebben je nu op weg geholpen om een keuze te kunnen maken en te gaan wonen in het mooie Elst waar verschillende nieuwbouwwijken gebouwd zijn om jou aan een nieuwe koop woning, nieuwbouwhuis, huurhuis, boerderij, landhuis, chalet, bungalow, of landhuis te helpen! Hier is werkelijk voor een ieder wat wils en wij van Het Woonhart Makelaardij helpen je daar graag bij! Uiteraard steken wij graag al onze tijd en energie in het vinden van jouw droomhuis, koopwoning, of aankoop van je nieuwe T’Huis.

MAKELAAR ELST

Welkom op onze site’ Het Woonhart makelaardij’ je hebt ons gevonden en dat is niet voor niets! Wij als vastgoed specialist helpen je graag met het realiseren van je nieuwe koopwoning, aankoop, taxatie of een waardebepaling van je huidige woning of aankoop van je nieuwe huis of object in dit geval in het mooie dorp Elst-Overbetuwe met een mooi stukje geschiedenis. Nieuwsgierig geworden? Wij vertellen je graag waar je nieuwe woning of aankoopwoning staat.

Bekijk hier ons aanbod in Elst

Geschiedenis van Elst

Elst is een dorp in het fraaie Overbetuwe gelegen tussen de grote stad Arnhem en stad Nijmegen. Elst heeft ongeveer 21.447 inwoners, Elst is weliswaar een dorp maar staat als een stad! Wens je een koop of huur woning met de gemoedelijkheid van een dorp en de gemakken van de grote stad zoals de diversiteit van winkels, horeca maar ook dokterspost en apotheek dan is dit een mooie woon omgeving voor jou! Elst heeft een diversiteit aan verschillende type woningen zoals: jaren30 woning, nieuwbouwhuizen, huurwoning, twee-onder een kapwoning, vrijstaande woning, een mooi landhuis of een boerderij met hun landelijke uitzichten en het gehele assortiment van de Albert Heijn in de achtertuin, van groenten tot een lekker biefstukje. Gemeente Elst is op 1 Januari 2001 gefuseerd met de gemeenten Valbrug en Heteren, dit vormt samen de Overbetuwe. In de dorpskern treft u de grote Sint Maartenskerk met een ondergronds museum. De Sint Maartenskerk is in de oorlog met De Slag om Arnhem behoorlijk beschadigd, hierdoor kwamen twee grote romeinse tempels aan het zicht, een mooie ontdekking uit de 8ste eeuw, die deels te bezichtigen zijn in het Museum onder de kerk. Deze tempels waren vroeger heilige gebouwen voor de Romeinen, zoals je leest hadden deze tempels een heel goed fundament, de tempels bleken groten deels in tact, dit duidt op een goede bouwgrond! Dat blijkt maar weer! Tijdens het bouwen in 2004 aan de nieuwbouwwijk Westermaan is een derde romeinse tempel ontdekt, zelfs onder het huidige bedrijfspand van de ABN-AMRO bank is een romeins badhuis gevonden. Elst bestaat momenteel 1298 jaar dus wie weet wat er staat te beleven als het, het 1300ste jarig bestaan behaalt.

Activiteiten Elst

Elst staat bekend om de Paardenmarkt die elke eerste maandag van September plaats vindt. Dit is een feestelijke samenkomst van alle grote en kleine grondbezitters van de Overbetuwe. Er word veel georganiseerd in Elst van tentfeesten tot aan carnaval, wil je  een borreltje drinken tijdens het feesten? Geen probleem want, in  Elst zijn hotels en Bed &Breakfast genoeg, ff weg komt hier van pas dus boeken maar! We kunnen wel zeggen dat het  een bruisend dorp is en niet alleen qua feesten maar ook qua leuke winkels, horeca en sportgelegenheden, denk hierbij aan voetbalvereniging, tennisvereniging en zwemvereniging. Elst heeft een zwembad genaamd de Helster waar je recreatief, actief en met een zwemvereniging  kan genieten van watersport activiteiten, uiteraard is er ook wat te doen voor de aller kleinste onder ons denk aan zwemles en baby zwemmen. Elst heeft een treinstation en een goede busverbinding en is tevens perfect  bereikbaar via de A15 en A 325, Elst is hierdoor  erg goed bereikbaar! denk aan de bereikbaarheid  van woon/werk verkeer, school of  bijvoorbeeld de leverancier van je winkel of horeca onderneming! Perfecte locatie om te wonen of te ondernemen.  Naast het treinstation is sinds 1958 een Nederlandse vestiging van de Amerikaanse voedingsmiddelen fabriek Heinz te vinden, dit is de grootste Ketchubfabriek in Europa.

Huis kopen/ verkopen of taxeren Elst

Wij hebben je nu op weg geholpen om een keuze te kunnen maken en te gaan wonen in het mooie Elst waar verschillende nieuwbouwwijken gebouwd zijn om jou aan een nieuwe koop woning, nieuwbouwhuis, huurhuis, boerderij, landhuis, chalet, bungalow, of landhuis te helpen! hier is werkelijk voor een ieder wat wils en wij van Het Woonhart Makelaardij helpen je daar graag bij! Uiteraard steken wij graag al onze tijd en energie in het vinden van jouw droomhuis, koopwoning, of aankoop van je nieuwe T’Huis.

Sint Maartenskerk Elst