Makelaar Andelst

Rustig wonen in Andelst een gezellig dorp in de Betuwe

Andelst is een gezellig dorp! Andelst gaat en staat gebroederlijk, schouder aan schouder met het dorp Herveld! Ditzelfde gebaar zie je terug in de bevolkingsgroep, gemoedelijk, open en zeer toegankelijk! Toegankelijk ook mede door de nabij gelegen uitvalswegen de A15 en de A50 met binnen 20 minuten rijden de steden Arnhem, Nijmegen en Tiel! Ben je op zoek naar een fraaie jaren 30 woning, nieuwbouwhuis, dijkwoning, woonboerderij, herenhuis, 55+ woning koop of huur of een vrijstaande bungalow? Dan ben je hier aan het juiste adres, staat je droomhuis er nog niet? Dan is er mogelijkheid tot het kopen van een bouwkavel! Uiteraard helpen wij je graag bij het zoeken naar jouw nieuwe woon/droom woning! Andelst en Herveld worden in een adem genoemd maar zijn twee op zichzelf staande dorpen. Andelst maakt vooral gebruik van de faciliteiten van Herveld zoals winkels, supermarkt, horeca, snackbar, huisartsenpost, kappers, wandel-/fietsroutes en slaapgelegenheden zoals een B&B! Ik neem je graag mee in een stukje geschiedenis van Andelst! Leuk om te weten voordat je besluit te gaan wonen in dit dorpje in de Betuwe gelegen tussen de rivieren de Rijn en de Waal en bekend om zijn fruitteelt, vrijheden en prachtige natuur.

Huis kopen, verkopen of taxeren in Andelst

Andelst is een dorp gelegen in de Gemeente Overbetuwe in de bosrijke provincie Gelderland en geniet van de faciliteiten van het naastgelegen dorp Herveld, gelukkig maar want Andelst heeft vooral rustig wonen te bieden! Wij helpen je graag om de 1ste stap naar je droomhuis, nieuwbouwwoning, 2- onder-1-kapwoning, vrijstaande woning of chalet te zetten. Wil je weten wat de waarde van je huidige woning of koopwoning is? Wij van Het Woonhart Makelaardij kunnen dat voor je vaststellen doormiddel van een professioneel taxatierapport met daarin de taxatiewaarde van je huis van welk type woning dan ook. Van hoekwoning, praktijkwoning of appartement, wij als woonspecialist staan graag voor je klaar.

MAKELAAR ANDELST

Rustig wonen in Andelst een gezellig dorp in de Betuwe

Andelst is een gezellig dorp! Andelst gaat en staat gebroederlijk, schouder aan schouder met het dorp Herveld! Ditzelfde gebaar zie je terug in de bevolkingsgroep, gemoedelijk, open en zeer toegankelijk! Toegankelijk ook mede door de nabij gelegen uitvalswegen de A15 en de A50 met binnen 20 minuten rijden de steden Arnhem, Nijmegen en Tiel! Ben je op zoek naar een fraaie jaren 30 woning, nieuwbouwhuis, dijkwoning, woonboerderij, herenhuis, 55+ woning koop of huur of een vrijstaande bungalow? Dan ben je hier aan het juiste adres, staat je droomhuis er nog niet? dan is er mogelijkheid tot het kopen van een bouwkavel! Uiteraard helpen wij je graag bij het zoeken naar jouw nieuwe woon/droom woning! Andelst en Herveld worden in een adem genoemd maar zijn twee op zichzelf staande dorpen. Andelst maakt vooral gebruik van de faciliteiten van Herveld zoals winkels, supermarkt, horeca, snackbar huisartsenpost, kappers, wandel en fietsroutes en slaapgelegenheden zoals B&B! Ik neem je graag mee in een stukje geschiedenis van Andelst! Leuk om te weten voordat je besluit hier te gaan wonen, dit dorpje in de Betuwe tussen de rivieren de Rijn en de Waal met z’n bekendheid om zijn fruitteelt, vrijheden en prachtige natuur.

Bekijk hier ons aanbod in Andelst

Huis kopen, verkopen of taxeren in Andelst

Andelst is een dorp gelegen in de Gemeente Overbetuwe in de bosrijke provincie Gelderland en geniet van de faciliteiten van het naastgelegen dorp Herveld, gelukkig maar want Andelst heeft vooral rustig wonen te bieden! Wij helpen je graag om de stap van je droomhuis, nieuwbouwwoning, 2- onder-1-kapwoning, vrijstaande woning of chalet te vinden. Wil je weten wat de waarde van je huidige woning of koopwoning is? wij van Het Woonhart Makelaardij kunnen dat voor je vaststellen doormiddel van een professioneel taxatierapport met daarin de taxatiewaarde van je huis van welk type woning dan ook! van hoekwoning, praktijkwoning of appartement, wij als woonspecialist van staan graag voor je klaar.

Geschiedenis van Andelst

Andelst is ontstaan op een tweetal woerden (Andelst en De Hoge Hof).
De woerd Andelst is vanaf de Romeinse tijd continu bewoond geweest en wordt begrensd door de Wageningsestraat, de Emmastraat en de Hoofdstraat. Over de woerd loopt de Kerkstraat.
De Hoge Hof was ooit een centrum van bestuur en rechtspraak.
Reinald II, graaf van Gelre, benoemde Andelst in 1327 tot een gerechtsplaats. Op de tweede zondag na Pasen werd hier onder de blote hemel door de Ambtman recht gesproken.
Andelst, vroeger ook wel Aalst genoemd, wordt al genoemd in een oorkonde uit 855 waarin ene Folker aan het klooster van Werden (D) goederen schenkt. Hij noemt Andelst daar “Andassale”.

Lees meer...

gemeentehuis-andelst