Makelaar Oosterhout

Wonen in Oosterhout achter de dijk in het mooie Overbetuwe is als wonen in rust! Het dorp word beschenen door de gouden gloed van de mooie stad Nijmegen! Wat ik hiermee wil zeggen is dat Oosterhout erg in trek is voor zowel jong als oud, Oosterhout is een gezellig dorp en ligt schouder aan schouder met Nijmegen. Dit is het dorp waar men NA het studentenleven graag een nieuwe woning koopt mede omdat Nijmegen vanaf Oosterhout Gelderland per fiets in 10 minuten te bereiken is. Dorps wonen met de faciliteiten van de stad behoort hier tot de mogelijkheden.

Huis kopen / verkopen of taxeren Oosterhout

Oosterhout heeft op het gebied van wonen dan ook veel te bieden, van landhuis, dijkwoning, chalet, 2 onder 1 kap woning, vrijstaand woonhuis tot aan jaren-30 woning. En ja ook nieuwbouw! Het toekomstige nieuwbouwproject “DE HOGE WEI” wordt kleinschalig wonen in het dorp te Oosterhout Overbetuwe, dit word the place to be voor zowel starters, senioren en doorstromers. Voor de doorstroom naar een volgende stap in je leven, denk aan samenwonen of plannen voor het stichten van een gezin is dit wat past als een huis! De woningen zijn niet aan te slepen, er is dan ook gekozen voor een mix van verschillende huizen zoals: twee-onder-een-kap woning, vrijstaande woning, hoek en rijwoning en zowel huur als koop. Wat wij van Het Woonhart Makelaardij de woonspecialist te horen hebben gekregen is dat de hypotheek voor twee verdieners in 2017 mogelijk verhoogd gaat worden! Fantastisch toch, iedereen wil op het mooiste plekje van Oosterhout wonen en met dit bouwplan word gedacht aan iedereen, van junior tot aan senior, van huur tot koop en van alleenstaand tot aan tweeverdieners! Voor een ieder wat wils. Een leuke verrassing in Oosterhout is het prachtige uitzicht vanaf de dijk met de uitgestrekte uiterwaarden en een blik op Nijmegen met de stad weerspiegelend in het water van de Waal en de nevengeul! Waar je kan wegdromen van het uitzicht of kan genieten van de waterpret op welk gebied dan ook! Denk aan schaatsen in de winter en zwemmen in de zomer en dat alles in Oosterhout Gelderland met zijn prachtige natuur en voorzieningen als winkels, scholen en verschillende sportverenigingen zoals voetbal club OSC, tennisclub De Hoge Wick, volleybal vereniging Volamie en een prachtig duikcentrum Over-Betuwe, dit alles op korte afstand te bereiken. Tevens ligt dit leuke dorp nabij de uitvalswegen A15 en A50 ideaal!

Wat wij je van Het Woonhart Makelaardij graag willen mee geven?

Voordat wij je hebben kunnen helpen bij het vinden van je koophuis/droomhuis of hebben kunnen helpen bij het taxeren van je nieuwe aankoop of koopwoning of een mooi taxatie rapport nemen wij je mee in een stukje geschiedenis wat Oosterhout in de Overbetuwe heeft gemaakt tot wat het nu is. Een prachtig dorp met gemoedelijkheid en samenhorigheid hoog in het vaandel.

Geschiedenis van Oosterhout in de Overbetuwe

Oosterhout is een agrarisch dorp dat al bestaat vanaf de vroegere middeleeuwen het dorp heeft een grote geschiedenis aan rampen betreft dijkdoorbraken, dit begon in de 15de eeuw, de zogenaamde kleine ijstijd, deze zou van circa 1430 tot ongeveer 1820 duren, hoe strenger de winter hoe meer kans er op een dijkdoorbraak was! Op 15 januari 1820 gebeurde dan ook waar een ieder zo’n vrees voor had, het ijs hoopte zich op ter hoogte van Dodewaard met als gevolg dat het waterpeil enorm opliep en een doorbraak van de dijk niet meer te stoppen was, de Oosterhoudse Waaldijk brak door. Hier hield het echter niet mee op! Op 23 januari 1820 bezweek de oude omringdijk van 1682 en wederom brak de Oosterhoutse dijk, dit maal door kruiend ijs en wel op meerdere plaatsen tegelijk. Vele huizen aan de Dorpsstraat en Dijkstraat werden door het kolkende water en het kruiende ijs meegesleurd of zwaar beschadigd! Tijdens deze ramp zijn negen mensen omgekomen, van de 65 woningen die het dorp destijds telde waren 18 huizen totaal vernield en slechts tien huizen bleven onbeschadigd. U kunt zich voorstellen dat de landerijen, fruitteelt en hoogstamboomgaarden grote schade opgelopen hebben! Dit was vreselijk! dit was voor menige dorpeling inkomsten. Een ramp verwoest veel maar maakt het de samenwonende burger ook scherp. Men stak de handen samen uit de mouw en de dijk werd door de bewoners met overslagzand opgehoogd. Het nieuwe dorp Oosterhout kon zich weer gaan ontwikkelen! Ik denk dat mijn uitspraak genoeg zegt: het is een dorp met een geschiedenis, met een lach en een traan, een geschiedenis van meerdere dijkdoorbraken, een enorm grote ramp met verwoesting van vele woningen in het dorpje Oosterhout. Deze werd met een traan overwonnen en met een lach doorstaan, de lach mede door een fantastische samenwerking met Amsterdam, Er werd namelijk gesproken over de ramp in Oosterhout en direct pakte ze dit in Amsterdam op, men begon een spontane inzamelingsactie voor de wederopbouw van het mooie Oosterhoutse dorp in de Overbetuwe.

MAKELAAR OOSTERHOUT

Wonen in Oosterhout achter de dijk in het mooie Overbetuwe is als wonen in rust! Het dorp word beschenen door de gouden gloed van de mooie stad Nijmegen! Wat ik hiermee wil zeggen is dat Oosterhout erg in trek is voor zowel jong als oud, Oosterhout is een gezellig dorp en ligt schouder aan schouder met Nijmegen. Dit is het dorp waar men NA het studentenleven graag een nieuwe woning koopt mede omdat Nijmegen vanaf Oosterhout Gelderland per fiets in 10 minuten te bereiken is. Dorps wonen met de faciliteiten van de stad behoort hier tot de mogelijkheden.

Bekijk hier ons aanbod in Oosterhout

Huis kopen / verkopen of taxeren Oosterhout

Oosterhout heeft op het gebied van wonen dan ook veel te bieden, van landhuis, dijkwoning, chalet, 2 onder 1 kap woning, vrijstaand woonhuis tot aan jaren-30 woning! En ja ook nieuwbouw! Het toekomstige nieuwbouwproject “DE HOGE WEI” wordt kleinschalig wonen in het dorp te Oosterhout Overbetuwe, dit word the placet o be voor zowel starters, senioren en doorstromers, voor de doorstroom naar een volgende stap in je leven, denk aan samenwonen of plannen voor het stichten van een gezin is wat past als een huis! in dit nieuwbouwproject. De woningen zijn niet aan te slepen, er is dan ook gekozen voor een mix van verschillende huizen zoals: twee-onder-een-kap woning, vrijstaande woning, hoek en rijwoning en zowel huur als koop. Wat wij van Het Woonhart Makelaardij de woonspecialist te horen hebben gekregen is dat de hypotheek voor twee verdieners in 2017 mogelijk verhoogd gaat worden! Fantastisch toch! iedereen wil op het mooiste plekje van Oosterhout wonen en met dit bouwplan word gedacht aan iedereen van junior tot aan senior van huur tot koop van alleenstaand tot aan twee verdieners! Voor een ieder wat wils. Een leuke verrassing in Oosterhout is het prachtige uitzicht vanaf de dijk met de uitgestrekte uiterwaarden en een blik op Nijmegen met de stad weerspiegelend in het water van de Waal en de nevengeul! Waar je kan wegdromen van het uitzicht of kan genieten van de waterpret op welk gebied dan ook! Denk aan schaatsen in de winter en zwemmen in de zomer en dat alles in Oosterhout Gelderland met zijn prachtige natuur en voorzieningen als winkels, scholen en verschillende sportverenigingen zoals voetbal club OSC, tennisclub De Hoge Wick, volleybal vereniging Volamie en een prachtig duikcentrum Over-Betuwe, dit alles op korte afstand te bereiken. Tevens ligt dit leuke dorp nabij de uitvalswegen A15 en A50 ideaal!

Wat wij je van Het Woonhart Makelaardij graag willen mee geven?

Voordat wij je hebben kunnen helpen bij het vinden van je koophuis/droomhuis of hebben kunnen helpen bij het taxeren van je nieuwe aankoop of koopwoning of een mooi taxatie rapport nemen wij je mee in een stukje geschiedenis wat Oosterhout in de Overbetuwe,heeft gemaakt tot wat het nu is! Een prachtig dorp met gemoedelijkheid en samenhorigheid voorop het vaandel.

Geschiedenis van Oosterhout in de Overbetuwe

Oosterhout is een agrarisch dorp dat al bestaat vanaf de vroegere middeleeuwen het dorp heeft een grote geschiedenis aan rampen betreft dijkdoorbraken, dit begon in de 15de eeuw de zogenaamde kleine ijstijd deze zou van circa 1430 tot ongeveer 1820 duren, hoe strenger de winter hoe meer kans er op een dijkdoorbraak was! Op 15 januari 1820 gebeurde dan ook waar een ieder zo’n vrees voor had, de Oosterhoutse Waaldijk brak door, het ijs hoopte zich ter hoogte van Dodewaard op met als gevolg dat het waterpeil enorm opliep en een doorbraak van de dijk niet meer te stoppen was, hier hield het echter niet mee op! 23 januari 1820 bezweek de oude omringdijk van 1682 en wederom de Oosterhoutse dijk dit maal door kruiend ijs en op meerdere plaatsen tegelijk! Vele huizen aan de Dorpsstraat en Dijkstraat werden door het kolkende water en het kruiende ijs meegesleurd of zwaar beschadigd! Tijdens deze ramp zijn negen mensen omgekomen, van de 65 woningen die het dorp destijds telde waren 18 huizen totaal vernield en slechts tien huizen bleven onbeschadigd. U kunt zich voorstellen dat de landerijen, fruitteelt en hoogstamboomgaarden grote schade opgelopen hebben! Dit was vreselijk! dit was voor menige dorpeling inkomsten. Een ramp verwoest veel maar maakt het de samenwonende burger ook scherp! men stak de handen samen en de dijk werd door de bewoners met overslagzand opgehoogd. Het nieuwe dorp Oosterhout kon zich weer gaan ontwikkelen! Ik denk dat mijn uitspraak genoeg zegt: het is een dorp met een geschiedenis, met een lach en een traan! een geschiedenis van meerdere dijkdoorbraken, een enorm grote ramp met verwoesting van vele woningen in het dorpje Oosterhout! Deze werd met een traan overwonnen en met een lach is doorstaan, de lach mede door een fantastische samenwerking met Amsterdam, Er werd namelijk gesproken over de ramp in Oosterhout en direct pakte ze dit in Amsterdam op, men begon een spontane inzamelingsactie voor de wederopbouw van het mooie oosterhoutse Dorp in de Overbetuwe.

oosterhout-koetshuis-annex