MAKELAAR HERVELD

Wonen in het dorp Herveld

Herveld  is een gezellig dorp en word uitgesproken door de dorpelingen als Herreveld! Herveld gaat en staat gebroederlijk, schouder aan schouder met het dorp Andelst! Dit zelfde gebaar zie je terug in de bevolkingsgroep, gemoedelijk, open en zeer toegankelijk! Toegankelijk ook mede door de nabij gelegen uitvalswegen  de A15 en de A50 met binnen 20 minuten rijden naar de steden Arnhem, Nijmegen en Tiel!

 

Huis kopen / verkopen of taxeren Herveld

Ben je op zoek naar een fraaie jaren 30 woning, nieuwbouwhuis, dijkwoning, woon boerderij, herenhuis, 55+ woning koop of huur of een vrijstaande bungalow? dan ben je hier aan het juiste adres, staat je droomhuis er nog niet dan is er ook mogelijkheid tot het kopen van een bouwkavel. Uiteraard helpen wij je graag  bij het zoeken naar jou nieuwe droomwoning. Herveld en Andelst worden in een adem genoemd maar zijn twee op zichzelf staande dorpen gebruik makend van elkaars voorzieningen zoals winkels, supermarkt, horeca, snackbar huisartsenpost, kappers, wandel- en fiets routes en slaapgelegenheden waaronder een B&B, Herveld is met recht een heel veelzijdig dorp!

Geschiedenis van Herveld

Ik neem je graag mee in een stukje geschiedenis van Herveld! leuk om te weten voordat je  besluit in Herveld te gaan wonen, in dit geval in hetzelfde dorp als waar wij de woonspecialist “Het Woonhart Makelaardij” gevestigd zijn, vandaar een extra stukje aandacht voor dit bruisende dorpje in de Betuwe  met gezellige braderieën, tentfeesten, spetterend carnaval, sportieve voetbal- en tennisverenigingen, het dorp in de Betuwe waar het jaarlijkse midzomer volleybaltoernooi op een gezellige manier gestreden word en dit alles, gelegen tussen de rivieren de Rijn en de Waal met z’n bekendheid om zijn fruitteelt, vrijheden en prachtige natuur. Herveld is een dorp gelegen in de Gemeente Overbetuwe in de bosrijke  provincie Gelderland. Er worden wel eens grappen gemaakt met ik woon in Noord of Zuid maar het dorp Herveld is echt in twee delen gedeeld en is dus geen grap, Herveld- Noord is van oudsher het katholieke- en Herveld- Zuid het protestantse gedeelte. Momenteel word daar minder naar gekeken bij het kopen van je nieuwe woonhuis. Het wonen in zowel Zuid als Noord is als een feestje. Herveld rijkt zijn geschiedenis uit 1812, het tweede millennium en werd destijds herenigd met de dorpen, Loenen en Wolferen. Op 1 januari 1818, wel geheten de 19de eeuw werd deze hereniging opgeheven en werd het dorp Herveld opgenomen bij het naastgelegen dorp Valburg met een fantastische horecalocatie met uitzicht over natuurschoon van water en bos voor ontspanning, genieten, zwemmen, oktober feesten, vergaderingen, bruiloften en partijen bij het geweldige horeca onderneming/gelegenheid’ Watergoed te Valburg !een aanwinst voor onze aansluitende Betuwse dorpen Herveld en Andelst. Mede door dit bedrijf Watergoed zijn we weer lekker op de kaart gezet! Oké ik dwaal af we waren geschiedenis aan het beschrijven! In Herveld- Zuid staat een gotische hallenkerk daterend uit de 15de eeuw, dit is een kerk gebouwd in de stijl van de romaanse architectuur, gotiek betekend niet meer dan: laatmiddeleeuwse bouwstijl de architectuur van deze beeldende kunsten zijn aanwezig in dit kerkgebouw te Herveld, deze  bouwstijl stamt uit de periode 1140 tot ongeveer 1500. Holland staat over de hele wereld bekend om zijn ambacht in klompen, molenaars met hun windmolens, kaas en door het grote assortiment en variëteit aan tulpen. Herveld is in het bezit van een molen en wel een hele bijzondere, de Vink Molen of welbekende Standermolen. Deze dateert uit 1722, de naam Standermolen daarentegen dateert uit 1969 en is vernoemd naar de familie die de molen al vele generaties in het bezit heeft, deze molen is het oudste type windmolen in de lage landen. Deze prachtige molen is te bewonderen aan de Stenekamerstraat 33 te Herveld in de Betuwe. Ik hoop je enthousiast gekregen te hebben om de 1ste stap naar je droomhuis, nieuwbouwwoning, 2- onder-1-kapwoning, vrijstaande woning of chalet te gaan zetten.

 

Taxatie huis

Wil je weten of de geschiedenis van Herveld meerwaarde heeft op je huidige koopwoning dan kunnen wij dat voor je vaststellen doormiddel van een professioneel taxatie rapport met daarin de taxatiewaarde van bijvoorbeeld je villa, geschakelde 2- onder-1 kap woning, hoekwoning, praktijkwoning of welk type woning dan ook, wij als woonspecialist van Het Woonhart makelaardij staan graag voor je klaar.

MAKELAAR HERVELD

Herveld  is een gezellig dorp en word uitgesproken door de dorpelingen als Herreveld! Herveld gaat en staat gebroederlijk, schouder aan schouder met het dorp Andelst! Dit zelfde gebaar zie je terug in de bevolkingsgroep, gemoedelijk, open en zeer toegankelijk! Toegankelijk ook mede door de nabij gelegen uitvalswegen  de A15 en de A50 met binnen 20 minuten rijden naar de steden Arnhem, Nijmegen en Tiel!

Bekijk hier ons aanbod in Herveld

Huis kopen / verkopen of taxeren Herveld

Ben je op zoek naar een fraaie jaren 30 woning, nieuwbouwhuis, dijkwoning, woon boerderij, herenhuis, 55+ woning koop of huur of een vrijstaande bungalow? dan ben je hier aan het juiste adres, staat je droomhuis er nog niet dan is er ook mogelijkheid tot het kopen van een bouwkavel! Uiteraard helpen wij je graag  bij het zoeken naar jou nieuwe woon/droom woning! Herveld en Andelst worden  in een adem genoemd maar zijn twee op zichzelf staande dorpen met gebruik van elkaars voorzieningen zoals winkels, supermarkt, horeca, snackbar huisartsenpost, kappers, wandel en fiets routes en slaapgelegenheden zoals B&B! een heel  veelzijdig dorp!

Geschiedenis van Herveld

Ik neem je graag mee in een stukje geschiedenis van Herveld! leuk om te weten voordat je  besluit in Herveld te gaan wonen, in dit geval in hetzelfde dorp als waar wij de woonspecialist “Het Woonhart Makelaardij” gevestigd is, vandaar een extra stukje aandacht voor dit bruisende dorpje in de Betuwe  met gezellige braderieën, tentfeesten, spetterend carnaval, sportieve voetbal en tennisverenigingen, het dorp in de Betuwe waar het jaarlijkse midzomer volleybaltoernooi op een gezellige manier gestreden word en dit alles, gelegen tussen de rivieren de Rijn en de Waal met z’n bekendheid om zijn fruitteelt, vrijheden en prachtige natuur. Herveld is een dorp gelegen in de Gemeente Overbetuwe in de bosrijke  provincie Gelderland. Er worden wel eens grappen gemaakt met ik woon in Noord of Zuid maar het Dorp Herveld is echt in twee delen gedeeld en is dus geen grap, Herveld- Noord is van ouds her het katholieke gedeelte en Herveld- Zuid de protestantse kant, momenteel word daar minder naar gekeken bij het kopen van je nieuwe woonhuis het wonen aan zowel Zuid als Noord is als een feestje. Herveld rijkt zijn geschiedenis uit 1812 het tweede millennium en werd destijds herenigd met de dorpen, Loenen en Wolferen, op 1 Januari 1818 de wel geheten 19de eeuw werd deze hereniging opgeheven en werd het Dorp Herveld opgenomen bij het naastgelegen Dorp Valburg met een fantastische horecalocatie met uitzicht over een natuurschoon van water en bos voor ontspanning, genieten, zwemmen, oktober feesten, vergaderingen, bruiloften en partijen bij het geweldige horeca onderneming/gelegenheid’ Watergoed te Valburg !een aanwinst voor onze aansluitende Betuwse dorpen Herveld en Andelst, mede door dit bedrijf Watergoed zijn we weer lekker op de kaart gezet! Oké ik dwaal af we waren geschiedenis aan het beschrijven! In Herveld- Zuid staat een gotische hallenkerk daterend uit de 15de eeuw, dit is een kerk gebouwd in de stijl van de romaanse architectuur, gotiek betekend niet meer dan: laatmiddeleeuwse bouwstijl de architectuur van deze beeldende kunsten zijn aanwezig in dit kerkgebouw te Herveld, deze  bouwstijl stamt uit de periode 1140 tot ongeveer 1500. Holland staat over de hele wereld bekend om zijn ambacht in klompen, molenaars met hun windmolens, kaas en door het grote assortiment en variëteit aan tulpen. Herveld bezit ook een van de Nederlandsche ambacht en wel een hele bijzondere, De Vink Molen of welbekende Standermolen! deze dateert uit 1722, de naam Standermolen daarentegen dateert uit 1969 en is vernoemd naar de Familie die de molen vele generaties in het bezit heeft, deze molen is het oudste type windmolen in de lage landen. Deze prachtige molen is te bewonderen aan de Stenekamerstraat 33 te Herveld in de Betuwe. Ik hoop je enthousiast gekregen te hebben om de stap van je droomhuis, nieuwbouwwoning, 2- onder-1-kapwoning, vrijstaande woning of chalet doorgang te laten hebben.

 

Taxatie huis

Wil je weten of de geschiedenis van Herveld meerwaarde heeft op je huidige koopwoning dan kunnen wij dat voor je vaststellen doormiddel van een professioneel taxatie rapport met daarin de taxatiewaarde van bijvoorbeeld je villa, geschakelde 2- onder-1 kap woning, hoekwoning, praktijkwoning of welk type woning dan ook, wij als woonspecialist van Het Woonhart makelaardij staan graag voor je klaar.

herveld Hetwoonhartmakelaardij