Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Acht tips om een verhuizing te overleven

  • Home
  • Nieuws
  • Acht tips om een verhuizing te overleven

Een verhuizing is een ingrijpende verandering in je leven. Maar met de juiste voorbereiding kan het heus een prettige ervaring worden. Daarom hebben we acht tips om een verhuizing te overleven.

Acht tips om een verhuizing te overleven:

1.Blijf realistisch

Onderschat de gevolgen van een verhuizing nooit! Zoek goed uit in welke plaats je wilt wonen en wat je hier kunt verwachten en of er genoeg voorzieningen zijn die aansluiten bij jouw behoeftes.

2.Thuis voelen na de verhuizing

Wanneer  je gaat verhuizen zul je ook  afscheid moeten nemen van het vertrouwde uitzicht vanuit jouw huis, de parkeerruimte voor de deur en wellicht het fijne speeltuintje waar je je kinderen met een gerust hart naartoe stuurde. Het is dus altijd even wennen voordat je je echt thuis voelt in jouw nieuwe woning!

Als je ook nog wat verder weg gaat wonen van je familie en vrienden, zul je helemaal  moeten wennen na de verhuizing. Geef jezelf de kans en vooral de tijd om dit te verwerken zodat je kunt acclimatiseren aan de nieuwe woonomgeving

3.Verander niet teveel tegelijk

Verhuizen doe je meestal om een reden. Of je gaat samenwonen /scheiden, of je hebt  een nieuwe baan, of wellicht door het overlijden van een dierbare? Plan tijdens de verhuizing niet teveel grote veranderingen achter elkaar. Een verhuizing kan namelijk een diepe impact hebben op je leven wat echt even tijd nodig heeft.

4.Verhuizen went nooit

Als je een die-hard verhuizer bent en je in je leven al vaak verhuisd bent, betekent dit niet dat je er beter mee kunt omgaan dan iemand die voor het eerst gaat verhuizen. Verhuizen went namelijk nooit! Je moet steeds weer een vertrouwde plek achterlaten en een nieuw thuis maken.

Maak als je gaat verhuizen ook kennis met je nieuwe buren of andere mensen die in de straat wonen. Dit maakt het wennen in je nieuwe huis (en plaats) een stuk makkelijker.

5.Maak een to-do-lijst voor de verhuizing

Het geeft je hoofd rust door een checklijst te maken van wat er allemaal nog moet gebeuren tijdens de verhuizing. Zo houd je het overzicht en voorkom je chaos in jouw hoofd.

6.Zet vertrouwde/persoonlijke spullen neer in jouw nieuwe huis

Neem uit je “oude” woning zo veel mogelijk persoonlijke spullen mee naar jouw nieuwe huis. Dat voelt vertrouwd en zorgt dat je sneller went in de nieuwe omgeving. Veel vertrouwde spullen hebben een emotionele waarde en zullen je in jouw nieuwe huis snel thuis laten voelen.

Altijd fijn om dit gevoel weer te  krijgen;“ Home sweet home”

7.Geef de kinderen tijd om te wennen

Zijn de kinderen tijdens de verhuizing snel geprikkeld of/en slapen ze onrustig? Dit kan een teken zijn dat ze moeite hebben met de verhuizing, doordat ze bijvoorbeeld naar een nieuwe school moeten en hun vertrouwde vriendjes missen..

Laat de kinderen meedenken over de inrichting van het huis (en hun eigen kamer) en leg de reden van verhuizing goed uit. En stimuleer ze ook om contact te houden met hun vriendjes.

8.Loslaten is goed

Neem alleen datgene mee naar jouw nieuwe huis wat vertrouwd/persoonlijk is en emotionele waarde heeft en wat je het afgelopen jaar hebt gebruikt of gedragen hebt. Gooi de rest weg of verkoop het (of schenk het aan een goed doel).

Verhuizen zelf is meestal niet het leukste om te doen. Met de tips om een verhuizing te overleven, wordt het hopelijk iets makkelijker. En vergeet niet, je krijgt er een nieuw huis voor terug!

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Price Range From To
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij