Koppelingsweg 5

6673DT Andelst

09:00 - 17:30

Maandag t/m vrijdag

Waaldijk 15

Waaldijk 15

6677 MA Slijk-ewijk

€ 650.000,- k.k.

Omschrijving

WOONBOERDERIJ IN DE BETUWE
Levende geschiedenis aan de Waaldijk 15 te Slijk-Ewijk! Ideaal voor natuur- en paardenliefhebbers. Dit is landelijk wonen op zijn mooist. Aan de voet van de dijk pronkt trots deze negentiende-eeuwse woonboerderij, genaamd 'De Pinksterbloem', met rieten zadeldak met wolfseinden die is gelegen op een zeer riant perceel van 2.776 m². De boerderij is rond 1880 gebouwd en is eigenlijk een hofstede. In een hofstede woonden arbeidsmensen die werkten op de boerderij van een herenboer. Een woning die intern liefde en modernisering nodig heeft en waar u, in combinatie met de fantastische ligging, een droomplek van kunt maken!

INDELING
Na de auto op eigen terrein geparkeerd te hebben gaan we naar binnen via de compacte hal/entree, die overloopt in een ruimere hal en die op zijn beurt toegang biedt tot vele leefruimtes op de begane grond. Zo vinden we hier de gesloten keuken, de badkamer en een separaat toilet. De gesloten keuken heeft aansluitend een ruime eetkamer waarbij de combinatie van deze ruimtes erg interessant is om een riante woonkeuken te realiseren. We zijn inmiddels in het voorhuis waar een lange gang de ruimtes aan deze zijde met elkaar verbindt. Zo is er aan de overzijde van de genoemde eetkamer een woongedeelte van circa 6.73 meter lengte met veel en grote raampartijen. Ook hier worden voldoende mogelijkheden geboden. Als laatste is er nog een aparte (slaap)kamer te vinden die met circa 10 m² ook goed gebruikt kan worden als werkkamer/kantoor.

NAAR BOVEN
Boven wordt een overvloed aan ruimte geboden waarbij momenteel twee ruime slaapkamers en een wat kleinere slaapkamer aanwezig zijn. Allemaal voorzien van raampartijen en bergruimte in de schuine vlakken. Ook hier zijn voldoende mogelijkheden om uw eigen wensen in te brengen en om uw droom te verwezenlijken.

EXTERNE RUIMTE
Naast het heerlijke wonen is er in dezelfde stijl ook een garage opgebouwd. Met 37 m² biedt deze dubbele garage een overvloed aan opslagruimte.

TUIN VOOR PAARDENLIEFHEBBERS
Tja waar moet ik beginnen over de tuin, of zal ik het een eigen domein noemen. Ik denk inderdaad dat die benaming hier beter past. Een fantastisch perceel die bestaat uit borders met struiken en bomen bij de woning en een heerlijke gazon rondom. Hier kunt u volledig uw eigen invulling aan geven en biedt ook een uitstekende locatie voor het houden van paarden. De aangelegde tuin in combinatie met de omliggende natuur zijn een essentieel onderdeel van het woongenot. Zittend op het terras bij de woning, met aan beide zijden een weids uitzicht over de adembenemende tuin. Deze locatie is een mekka van rust en groen en de witte woonboerderij past perfect in dit decor.

GESCHIEDENIS VAN DE PINKSTERBLOEM
Als je de voordeur van de hofstede binnenkwam, was er aan je linkerhand de opkamer met twee bedsteden. Aan je rechterhand was de woonkamer; een kamer met een potkachel en ook twee bedsteden. Hier zaten ze op zondag en ontvingen ze bezoek. Verder naar achteren aan de linkerkant was de keuken met een grote schuine betegelde schouw en een luik naar de kelder. Hier waren ze het vaakst en kookten en aten ze. In de kelder bewaarden ze de levensmiddelen en alle weckflessen met groente en fruit. De bijkeuken waar ze de kleren in een teil met een houten wasbord wasten, stond in verbinding met de deel. Links waren de koeien en rechts de varkens. Aan de oostkant van het huis kon je via een dubbele deur eveneens in de deel komen.

WONEN IN SLIJK-EWIJK
Slijk-Ewijk is een klein dorpje aan de Waal, dat al eeuwenlang bestaat. Het dorp ligt vlakbij Valburg, Oosterhout en landgoed Loenen, midden in de Betuwe. Onlangs is de Loenense buitenpolder aangelegd, een heerlijke omgeving om buitendijks te wandelen. Wie graag aan het water vertoeft, kan op een Waalstrandje zijn kleedje neerleggen. Dit kan in de directe omgeving maar ook dichter in de buurt van Nijmegen. Deze mooie stad is namelijk via de dijk goed en snel bereikbaar of je maakt gebruik van het pontje om de Waal over te steken. Verder vinden we in de omgeving Strandpark Watergoed. Je kunt er een wandeling omheen maken, fitnessen, fietsen en watersporten. Naast zwemmen, kun je hier ook duiken. Tevens is Watergoed uitermate geschikt om met familie en vrienden te dineren en om in de zomer een heerlijk terrasje te pakken. Met de kinderen kunt u heerlijk gaan eten bij de Pannenkoekenbakker, die ook in Slijk-Ewijk gevestigd zit.

Slijk-Ewijk biedt voornamelijk rust en natuur. Voor de winkels en het grotere aanbod kan je terecht in een van de omliggende dorpen. In Oosterhout vinden we een grote Lidl en ietwat verder o.a. een Albert Heijn, Kruidvat en apotheek. Deze vind je op circa 4 km afstand. Het bruisende hart van Slijk-Ewijk is het oude dorpshuis. Hier worden allerlei activiteiten georganiseerd, zodat je elkaar daar kunt ontmoeten.

BIJZONDERHEDEN
- Woonboerderij met garage
- Parkeren op eigen terrein
- Mogelijkheid levensbestendig wonen
- Mogelijkheid tot het houden van paarden
- Voorlopig energielabel F
- Niet zelfbewoningsclausule + ouderdomsclausule van toepassing
- Aan de rand van de waal met leuke rivierstrandjes en mooie uiterwaarden
- Op fiets afstand van Nijmegen centrum
- Rondom natuur en vrijheden
- Aan de rand van het landgoed Loenen
- Perceel oppervlakte ca. 2.776 m²
- Een huis uit 1880 met een verhaal


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Kenmerken

Overdracht

Aangeboden sinds

29-03-2024

Status

Verkocht onder voorbehoud

Aanvaarding

In overleg

Bouw

Soort woonhuis

Eengezinswoning

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

1880

Soort dak

Zadeldak

Oppervlakten en inhoud

Wonen

148 m²

Externe bergruimte

37 m²

Perceel

2776 m²

Inhoud

558 m³

Indeling

Aantal kamers

6

Energie

Cv-ketel

Nefit

Kadastrale gegevens

Oppervlakte

2776

Compare listings

Vergelijken
Het Woonhart Makelaardij
Het Woonhart Makelaardij